Home Mozaik Spavanje sa mokrom kosom je opasno, stručnjakinja objasnila koji su glavni razlozi

Spavanje sa mokrom kosom je opasno, stručnjakinja objasnila koji su glavni razlozi

144
0

Govoreći na TikToku, Madame Sweat opisala je svaki od ova tri vrlo dobra razloga, natjeravši mnoge pratitelje da mahnito posegnu za svojim sušilom za kosu

Svi smo bar jednom u životu otišli u krevet mokre kose. Kad ste noću iscrpljeni i umorni, jednostavno se želite uvući u krevet, a sušenje kose vam se čini kao ogroman napor. No stručnjaci upozoravaju da nikako ne smijete ići u krevet mokre kose jer to može dovesti do brojnih zdravstvenih problema.

Stručnjakinja za higijenu Madame Sweat, koja redovito dijeli savjete o higijeni, kaže da postoje tri razloga zašto nije dobra ideja ići u krevet mokre kose, prenosi Mirror.

Govoreći na TikToku, Madame Sweat opisala je svaki od ova tri vrlo dobra razloga, natjeravši mnoge pratitelje da mahnito posegnu za svojim sušilom za kosu. Počela je: ‘Prvo, mogli biste dobiti gljivičnu infekciju vlasišta, a ako imate perut, to će pogoršati situaciju jer će vlaga uzrokovati pojavu gljivica.’ Naravno, to bi moglo uzrokovati pojavu plijesni i na vašim lijepim, čistim jastucima.

Nastavlja: ‘Drugo, ako niste nedavno oprali jastuke, trebali biste to učiniti odmah nakon što odete u krevet s mokrom kosom. Naime, to je već leglo gljivica, a još više ćete ih izazvati ako mokar jastuk ostavite da stoji i gnoji se.’

Navodeći svoj treći i posljednji razlog, dodala je: ‘Kada vam je kosa mokra ili vlažna, ona je u oslabljenom stanju, što znači da je treba tretirati vrlo nježno. Kada bacate i okrećete jastuk, zapravo možete izazvati pucanje kose što znači da ćete imati mnogo više ispucalih vrhova. Ne idite u krevet s mokrom kosom’.

Mnogi njezini pratitelji ostali su užasnuti nakon što su čuli što bi im se moglo dogoditi, a neki su priznali da im je odjednom sve postalo savršeno logično. Jedna je sa žaljenjem napisala: ‘100% imam problem s gljivicama na tjemenu i redovito idem u krevet mokre kose’, dok je druga dodala: ‘Trčim doma promijeniti posteljinu’.

Previous articleVIDEO Poza “sfinga” je sve zaludila: Samo se oslonite na podlaktice, evo što će se desiti
Next articleS pašnjaka otuđene ovce i janjci

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here