Home Vijesti Spevec: Brodogradilišta idu u stečaj!

Spevec: Brodogradilišta idu u stečaj!

1233
0

Uljanik je spašen, ostalima se sprema stečaj, vrlo otvoreno poručuje šefica Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja Olgica Spevec. No premijerka Jadranka Kosor iz Bruxellesa poručuje – ništa još nije gotovo, borim se da brodograditelji mogu i dalje ugovarati poslove. Šveđani bi u riječkom 3. maju naručili tri tankera za prijevoz asfalta. Vlada brodogradilištu – zbog sporazuma s Unijom – ne može dati bankovno jamstvo. Iz gradske uprave kažu: mi možemo.

Ja nemam problema s bankama. Bilo koja poslovna banka je spremna izdati jamstvo Gradu Rijeci, rekao je Vojko Obersnel, riječki gradonačelnik.

Ali ima problema s Bruxellesom: jamstva su potpore, a potpore nisu dopuštene. Nema potpora, čeka se privatizacija – najizgledniji je – nažalost – stečaj.

Premijerka Kosor vjeruje kako vremena još ima – u petak su Bruxellesu predani planovi restrukturiranja – treba samo brzo pregovarati.

Kad usuglasimo stajališta oko planova, onda će naravno – a to je važno za hrvatske škverane, za brodograditelje – to značiti da mogu ugovarati brodove, da mogu raditi, rekla je hrvatska premijerka. (HRT)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here