Home Mozaik Srbin pohvalio Hrvatsku za sezonski posao: Planiram se trajno preseliti, hrvatski poslodavci...

Srbin pohvalio Hrvatsku za sezonski posao: Planiram se trajno preseliti, hrvatski poslodavci nude opuštenu atmosferu

184
0

Beograđanin tviteraš Nenad Sitarica, koji se na Twitteru predstavlja kao John Connor, kaže da je proveo 204 dana na sezoni u Istri te je na Twitteru podijelio svoje dojmove o radu u Hrvatskoj.

“Nakon 204 dana provedenih na sezoni u Istri, vrijeme je za godišnju retrospektivu. Kod poslodavca se ništa posebno nije promijenilo – podigao je osnovicu plaće i nagrada tijekom sezone (tako rade poslodavci koji žele zadržati zaposlene); promjenom u menadžmentu donio još opušteniju atmosferu u timu, tako da je sezona, iako duga i s velikim brojem gostiju, prošla poprilično opušteno; ove godine dosta veći broj sezonaca iz Srbije i Makedonije”, započeo je.

Susreo me kolega pitajući što mi treba – a kad sam rekao da je sve u redu, pojavio se sutradan s biciklom koji je parkirao ispred smještaja. I to je za mene bilo otkriće godine – u prosjeku sam se vozio najmanje 20 km dnevno i svaki dan otkrivao nove ljepote Istre.

A ljepota Istre ogleda se u krajevima, ali i ljudima koji tamo žive. Krenete od festivala piva u Žminju (kultivator, staklene čaše i dobro pivo domaćih pivara) do festivala pršuta u Tinjanu (konobarski ugođaj, uz sve ono ‘i ja sam negdje pio crno’ u izvedbi domaćih).

Sve u svemu, ne znam kako je Istra uspjela postati ovakva kakva jest, ali svakako je mjesto gdje se planiram trajno preseliti u idućih par godina. Za sljedeću godinu planiran je boravak duži od 240 dana, tako da se polako navikavam”, napisao je. (index)

Previous articleSara je htjela ostaviti muža i četvero djece zbog 26-godišnjeg dečka: “Nikad ga nisam vidjela, ali znam da me voli”
Next articleZarazna bakterija hara Zagrebom, opasna je za djecu: Počinje kao prehlada, a ovo su kasniji simptomi

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here