Home Sport Srpski mediji traže kaznu za Hrvatsku zbog transparenta posvećenog Oluji kojim su...

Srpski mediji traže kaznu za Hrvatsku zbog transparenta posvećenog Oluji kojim su navijači provocirali Borjana!

620
2

Hrvatska je pobijedila Kanadu na Svjetskom prvenstvu, a srpske medije zgrozio je transparent kojim su naši navijači provocirali Borjana.

Utakmica Hrvatske i Kanade na Svjetskom prvenstvu vjerojatno ne bi dobila preveliku pozornost u susjedstvu, osobito u Srbiji, da na golu naših današnjih suparnika nije bio Milan Borjan, nogometaš rođen u Kninu.

Kanadski golman i čuvar mreže Crvene zvezde bio je meta provokacija hrvatskih navijača, pišu srpski mediji, koji su ga pokušali izbaciti iz takta povicima “Borjane, ustašo” te zastavom na kojoj je poznata marka traktora i preko nje ispisano Knin, kojom su željeli asocirati na vojno-redarstvenu akciju Oluja. Borjana su provocirali i vrijeđanjem na nacionalnoj osnovi. Na zastavi su napisali “Nitko ne bježi kao Borjan”.

Srpski mediji ističu kako su kanadaskog vratara provocirali povicima “Vukovar, Vukovar!” iako je to standardno navijanje i bodrenje na utakmicama Vatrenih.

Inače, Borjan je Srbin rođen u Kninu i za vrijeme rata s obitelji je napustio Knin i vratio se u Srbiju. U svojim je brojnim izjavama govorio akko se nije rodio u Hrvatskoj već tzv. RS Krajini.

Srpski mediji traže od FIFA-e da kazni hrvatsku reprezentaciju zbog transparenta s političkom konotacijom i bijesni su zbog poteza naših navijača.

“Vidi li FIFA ovo? Šokantno veličanje Oluje usred Mundijala, Hrvatska mora biti žestoko kažnjena”, naslov je na tabloidu Kuriru.

Previous articleMajer: Kanadski izbornik se malo zeznuo
Next articleKanadski izbornik: Hrvati su ubojice u tranziciji – Dalić: Nije me pozdravio, mora još učiti!

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here