Home Vijesti Stariji učenici u Biogradu prebili mlađeg (11), ravnatelj tvrdi da im cilj...

Stariji učenici u Biogradu prebili mlađeg (11), ravnatelj tvrdi da im cilj nije bio nasilje

102
0

Majka 11-godišnjeg dječaka iz Biograda ispričala je za Antenu Zadar kako joj je sina u školi napala skupina od desetak učenika. Dječak je završio u zadarskoj bolnici.

“Sin mi ide u peti razred osnovne škole u Biogradu. Otišao je u toalet gdje ga je iza vrata dočekala skupina od 10, 15 učenika. To je prema riječima pedagoga. Oni su učenici šestog i sedmog razreda. Počeli su ga udarati šakama, pao je na pod, nastavili su ga tući, jedan mu je stao na glavu, nogom mu je ugazio lice… Naišla je profesorica engleskog jezika koja ih je razdvojila”, rekla je majka pa dodala:

“Ljuti me što nas jučer nitko iz škole nije nazvao. Ni nas roditelje ni hitnu pomoć. Samo su nam rekli da je otišao u krivi WC.”

“Kada je došao iz škole, počeo je povraćati i žaliti se na bolove u trbuhu. U bolnici su mu napravili rentgen i ultrazvuk. Uočene su dvije traume od udaraca u području trbuha. Kako bolovi nisu stali, ostavili su ga na promatranju da ne bi slučajno došlo do unutarnjeg krvarenja”, rekla je majka dječaka koju je škola, kako tvrdi, kontaktirala tek danas.

“Napokon su shvatili ozbiljnost situacije, rekli kako se radi o desetak djece. Ovo nasilje traje već dulje vremena. Mom djetetu dogodilo se prvi put, ali u razgovoru s roditeljima čula sam za druge primjere. Neke su čak prebacivali u drugu smjenu kako bi ih razdvojili”, dodala je majka u razgovoru za Antenu Zadar.

Ravnatelj Osnovne škole Biograd Joško Brtan također je dao izjavu za Antenu.

“Gledajte, u školi smo upućeni u slučaj. Svi sudionici su poznati i njihovi su roditelji obaviješteni. To se dogodilo u sanitarnoj prostoriji koju ne kontroliramo, jer na to nemamo prava. Bit će kažnjeni u skladu s pravilnikom škole. Čekamo još klasifikaciju samog djela i u skladu s njom ćemo poduzeti daljnje korake”, rekao je Brtan te zaključio:

“Ovakve situacije se ne događaju često, ali se susrećemo s njima. Stariji učenici se narodskim rječnikom idu glupirati i obično to rade mlađima. Cilj im nije bio nasilje. Naravno, to ih ne oslobađa krivice. Pravilnik je jasan. Ako se dogodi ozljeda, automatizmom ide ukor. Tu nema govora. Kada je fizička ozljeda u pitanju, osim škole, u slučaj se uključuju i liječnici i policija.”

Previous articleBišćanova Hrvatska korak do plasmana na Euro
Next articleVIDEO: Ukrajinci prvi put srušili iranski dron

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here