Home Vijesti Stigla promjena vremena ali ljeto će nam se još jednom vratiti

Stigla promjena vremena ali ljeto će nam se još jednom vratiti

1803
0

U naše je krajeve stigla najavljena promjena vremena, no to je tek početak.

Tijekom današnjeg dana, a na srednjem i južnom Jadranu još i u četvrtak očekuju se pljuskovi s grmljavinom, a ne smije se isključiti mogućnost i oluja, najavljuje u prognozi za HRT Zoran Vakula.

Osim po uglavnom kratkotrajnoj kiši, pa i u obliku pljuskova s grmljavinom, ponegdje vjerojatno i nevremenom, ovu će promjenu vremena još više obilježiti zahladnjenje, izraženije u kontinentalnom području. Poslijepodnevna temperatura zraka u srijedu i četvrtak bit će i za 5 do 10 °C niža nego u ponedjeljak i utorak, a jutarnja će se u nastavku tjedna – ponovno pretežno sunčanome, sa slabijim vjetrom – često spuštati i ispod 7 °C.

“Pritom će na tlu mjestimice biti moguć slab mraz, posebice u gorju, gdje ako već niste, do četvrtka poslušajte i primijenite savjet iz agrometeorološke prognoze: ‘zaštitite, zatvorite, poberite…'”, još jednom upozorava Vakula.

Na Jadranu će do kraja tjedna nevolje u prometu stvarati često jaka, ponegdje i olujna bura – već od srijede na sjevernom Jadranu, poslije i južnije.

Unatoč ovoj promjeni vremena koja sugerira kraj ljeta, Vakula kaže da to neće biti slučaj. Najavljuje da nam se u posljednjem tjednu rujna vraća toplo vrijeme pa će opet biti za kratke rukave.

Detaljniju prognozu po područjima za sljedeće dane za HRT je pripremio Krunoslav Mikec, dipl. ing., iz Službe za vremenske analize i prognoze DHMZ-a.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here