Home Mozaik Što je s agilnim načinom rada tri godine nakon pandemije?

Što je s agilnim načinom rada tri godine nakon pandemije?

134
0

Nakon pandemije, Eurostat je proučavao fleksibilni rad u Europi, ističući veće prihvaćanje u sjevernim zemljama poput Švedske, Finske i Danske. Na europskoj razini gotovo 60% tvrtki zaposlenicima je omogućilo daljinski pristup e-pošti, dokumentima i poslovnim aplikacijama. Hrvatska je još uvijek ispod europskog prosjeka, ali pokazuje rastući trend prema agilnom načinu rada. Do 2025. godine očekuje se da će oko 60% europskih tvrtki usvojiti fleksibilan rad ili rad na daljinu kako bi zadovoljile potrebe radnika i smanjile troškove povezane s fizičkim prostorima.

Što ostaje od agilnog rada u Europi nakon izvanrednog stanja tijekom pandemije?

Pitali su se to stručnjaci Eurostata, internog statističkog zavoda Europske unije, koji su u nedavnoj studiji istražili (i) korištenje virtualnih sastanaka od strane EU zaposlenika.

Iz ove analize o korištenju informacijsko-komunikacijskih tehnologija (ICT), ali i o elektroničkom poslovanju u poduzećima, proizašlo je da je rad na daljinu vrlo, vrlo popularan u zemljama sjeverne Europe, ali puno manje u onima s istoka.

Ako su, naime, najveći udjeli sastanaka održanih putem interneta – tj. na Zoomu, Teamsu, Meetu i Webexu – zabilježeni u Švedskoj (79,4%), Finskoj (78,5%) i Danskoj (78%), na suprotnom kraju ljestvice su Rumunjska (31,2%), Mađarska (29,4%) i Bugarska (28,2%).

Previous articleSuprug joj je priznao da je imao aferu s kolegicom: kada je čula gdje i koliko…
Next article235 milijuna Bitcoina zarobljeno u USB sticku, vlasnik odbio pomoć hakera

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here