Home Sport Strahonja: Kod prvog gola je obrambeni igrač Istre gurao nogu u Hajdukovca,...

Strahonja: Kod prvog gola je obrambeni igrač Istre gurao nogu u Hajdukovca, kod drugog gola prekršaj Livaje nije nedvojben!

492
0

Prvo kolo nove sezone SuperSport HNL-a je za sobom povuklo i neke repove. Bilo je tu nekoliko dvojbenih situacija, a na njih se u emisiji Stadion na HRT-u osvrnuo i sudački ekspert Marijo Strahonja.

‘Suce možemo ocijeniti prolaznom ocjenom. Bilo je tu jedna veća greška i nekoliko manjih koje je uglavnom ispravila VAR tehnologija. Pogreške su se vjerojatno događale zbog nedavnog sudačkog seminara nakon kojeg su vjerojatno suci krenuli u prvenstvo malo previše motivirani i s previše novih podataka i onda ispadne to ovako”, rekao je Strahonja u uvodu pa krenuo na pojedine slučajeve.

Najviše se bure podiglo oko odluka na utakmicama Istre 1961 i Hajduka i Osijeka i Gorice.

Istra 1961 – Hajduk 0:2 (Sudac: Tihomir Pejin)

U susretu u Puli nije radila VAR tehnologija.

“Nije imao pomoć VAR-a, navodno zbog nedostatka struje, pa kasnije i internet veze. Nije mu bilo lako, ali dobro se snašao, vjerojatno mu je bio šok to što je ostao bez pomoći tehnologije.”

“U 43. minuti je igrač Hajduka svjesno dobio loptu koju je imao pod kontrolom, ali obrambeni igrač gura nogu u njega. To nije razlog za prekršaj jer je obrambeni igrač gurnuo loptu u napadača. Igrači Istre tražili da se prekine susret jer igrač leži na podu, a igrači Hajduka ih nisu poslušali. Imaju pravo na to. Sudac je dobro iskontrolirao sve i donio ispravne odluke.”

U 68. minuti je došlo do kontakta između Livaje i golmana Istre, a ubrzo nakon toga je Hajduk zabio gol.

Što se točno dogodilo u Puli? Sudac Pejin tvrdio da ga je pomoćni trener gurnuo, a onda promijenio iskaz
“Bilo je kontakta koji je bio između prekršaja ili ne, ali to nije bio začetak akcije za gol. Nisam siguran ni da bi se VAR oglasio jer to nije nedvojbena greška. Mislim da kontakt nije bio dovoljan za prekršaj.”

“Sudac je na kraju bio vidno ljut. Vjerojatno neki ljudi s klupe Istre nisu bili zadovoljni suđenjem. On je i u tunelu podijelio žute kartone, ali ne možemo znati što se događalo.”

Osijek – Gorica 2:1 (Sudac: Ante Čuljak)

U 72. minuti je dosuđen penal za Osijek kojeg je Beljo pretvorio u gol.

“Dolazi do međusobnog povlačenja igrača. Po meni je Beljo prenaglasio pad. Sudac je najprije dosudio ispravno, a onda je na intervenciju Ivana Bebeka iz VAR sobe pogledao snimku i promijenio odluku. To je velika greška. Trebao je ostati pri prvotnoj odluci. Nadam se da je ovo samo jedna nespretna večer suca Čuljka.”

U 86. je sudac najprije igraču Gorice Julardžiji dao žuti karton, a onda mu nakon intervencije VAR-a promijenio odluku i dodijelio mu crveni.

“Trebao je biti direktni crveni karton. Vidi se da se Čuljak malo pogubio. Dobra intervencija VAR sobe koja je ispravila njegovu grešku.”

Previous articleSeverina od Marina (6) kupila školjku, njegova mama kaže: Dala mu je puno novčanica
Next articleTata koji je ostavio ženu i pobjegao s Ukrajinkom usporedio njih dvije: ‘Sada sam s plavušom…’

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here