Home Vijesti Studentski dan sporta na Korzu

Studentski dan sporta na Korzu

724
0

U subotu, 6. lipnja od 9 do 15 sati na Korzu će se u organizaciji Riječkog sveučilišnog športskog saveza i pod pokroviteljstvom Sveučilišta u Rijeci i Grada Rijeke održati prvi Studentski dan sporta. Osnovni cilj projekta je promocija studentskog sporta, od vrhunskog do rekreativnog, kao sastavnog dijela akademskog života kojim se podiže kvaliteta studiranja i življenja.
Studentski dan sporta održava se pod geslom “Ulice su mjesto prijateljstva i druženja…” s ciljem prevencije nasilja među mladima. Kako su najavili čelnici Riječkog športskog sveučilišnog saveza Haris Pavletić i Ivan Dobrović, u sklopu Studentskog dana sporta studenti će od 9 do 15 sati igrati ulični nogomet (Street soccer), košarku (Streetball) te vježbati aerobic. Ova manifestacija u subotu će na riječkom Korzu okupiti stotinjak sudionika, a osim sportskih natjecanja, pripremljen je i zabavni program u kojem će nastupiti i Plesna skupina Flame.

Podršku organizaciji prvog Studentskog dana sporta iskazali su i rektor Sveučilišta u Rijeci prof.dr.sc. Pero Lučin te Mladen Mustać iz Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke, a svoju podršku poticanju i razvoju sporta među studentima dat će i na revijalnoj utakmici između Grada Rijeke i Sveučilišta u Rijeci. Na čelu gradskog tima bit će gradonačelnik Vojko Obersnel, dok će sveučilištarce u utakmici koja počinje u 10.30 sati predvoditi rektor Lučin. Rektor je istaknuo kako će Sveučilište u Rijeci u sklopu prve faze izgradnje Sveučilišnog kampusa nastojati urediti i dio sportskih sadržaja.

Podršku manifestaciji dao je i uspješni riječki sportaš Ivan Krapić, inače vaterpolist VK Primorje Erste banka. Izrazio je uvjerenje da će Studentski sportski dan pridonijeti da studenti sportaši dobiju veću potporu na svojim fakultetima.

Riječki studentski dan dio je hrvatskog “pokreta”, budući da će sportska manifestacija istodobno odvijati u Rijeci, Zagrebu i Splitu, sve u organizaciji sveučilišta u tim gradovima u suradnji s Hrvatskim sveučilišnim športskim savezom i sveučilišnim športskim savezima iz tih gradova. (rijeka.hr)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here