Home Vijesti VIDEO: Interventna policija i komunalci dva sata uklanjali transparent Riječkog pokreta otpora!

VIDEO: Interventna policija i komunalci dva sata uklanjali transparent Riječkog pokreta otpora!

206
17
foto: VSŠ - facebook
Transparent Pokreta otproa na 40 kvadarata
Transparent Pokreta otpora na 40 kvadarata

Današnja drama u Ulici Ante Starčevića počela je nešto iza 10 sati kada su članovi Riječkog pokreta otpora razvili veliki transparent na 40 kvadrata i objesili ga iznad dućana Casa Mia Slavice Šote. Na transparentu su slike ministra Slavka Linića, gradonačelnika Vojka Obersnela, šefa policije Marijana Perice, Tee Borčić i Višnje Felker iz porezne uprave, Veljka Miškulina, Sajonare Čuline i Dorisa Hrasta iz pravosudnih institucija te Željke Marković i Mirka Pavičića. Ispod prozvanih se nalazi popratni tekst: Dok nam ovakvi vladaju nema sreće nama ni našoj djeci i unucima. Grijeh se oprašta ali korupcija ne! Neka ovo bude njihov stup srama.

Ispred transparenta se okupio velik broj građana koji su ga pozdravili s odobravanjem. Članovi Riječkog pokreta otpora predvođeni Slavicom Šotom, Antoniom Repanićem, Mirjom Tomas i Radovanom Smokvinom su u 11 sati u Užarskoj ulici planirali tiskovnu konferenciju povodom godišnjice djelovanja ali je uoči početka do njih stigla vijest o munjevitoj intervenciji komunalaca i policije koji su pokušali skinuti transparent samo 30 minuta nakon što je postavljen. Tiskovna konferencija je tada prekinuta prije nego je počela, a događanja su se opet nastavila u Ulici Ante Starčevića gdje se već parkirao kamion Čistoće. Članovi Pokreta otpora su do 13:30 sati odolijevali tražeći od policije i komunalaca odgovor na pitanje koji je razlog skidanja transparenta i imaju li sudski ili policijski nalog. Odgovoreno im je kako naloga nema ali se transparenti skidaju zbog uznemiravanja osoba prozvanih na fotografijama. Na pitanje tko je ovlašten odlučiti tko je i zbog čega uznemiran, nije bilo odgovora. Komunalci su tada privremeno odustali od deložacije i posvetili se uređenju obližnje hortikulture.

U međuvremenu se skupio još veći broj građana koji su fotografirali i snimali dramatične scene. Među okupljenima su se pojavili predsjednik Liste za Rijeku Danko Švorinić i moderatorica Riječke enciklopedije Fluminensia Vedrana Spadoni Štefanić koji su pružili podršku članovima Riječkog pokreta otpora u njihovom pravu na prosvjed. Zanimljivo je kako je u prolazu primijećen i riječki tajkun Damir Vrhovnik koji je neko vrijeme pregledavao transparent provjeravajući je li i on spisku.

Nešto prije 13 sati policija je policijskom trakom ogradila prilaz dućanu Casa Mia ali i obližnjim ulazima u odvjetničke urede pa je nastalo natezanje s građanima koje je policija sprječavala na ulasku u dućan i obližnje portune susjednih zgrada. Vrhunac drame dogodio se iza 13 sati kada su Ulicu Ante Starčevića zaposjele jake snage interventne policije ‘pozdravljene’ ironičnim pljeskom okupljenog mnoštva. Nakon što su građane udaljili od transparenta uslijedilo je njegovo skidanje i odnošenje u nepoznatom pravcu.

Slavica Šota izjavila je nakon skidanja transparenta kako će napraviti još veći, na kojem će biti još više kriminalaca, a objesit će ga na Riječki neboder!

Kako doznajemo, članovi Riječkog pokreta otpora koji su svi jutros legitimirani, zaputit će se u policijsku stanicu i prijaviti krađu transparenta.

Previous articleKek: Uz disciplinu do rezultata
Next article‘Uvijek vjerni’ optužili FARE za uklanjanje transparenta ‘Zapamtite Vukovar’, Stevanović demantira

17 COMMENTS

 1. Prijatelju moj ,prosvijetli me i kaži koliko sam ja to djelatnika mogla imati na crno u dvije trgovine ?
  Ako je to bila tvoja supruga ili sestra onda si ti jadna Gerila koja je to dozvolila i nisi me prijavio tamo gdje treba! Ali raduje me tvoj pokušaj vrijeđanja moga lika i djela s obzirom da imamo skoro 100% -tnu podršku sugrađana i mojih poslovnih kolega .
  Još kad bi imao muda i potpisati se još bi te više cijenila !

 2. Nemam pojma kakva je Sota osoba ili poduzetnik ali javni istupi su joj na mjestu i ima moju punu podršku . Napokon netko sa jajima u ovom gradu da prozove predstavnike ovog nakaradnog korumpiranog sustava .

 3. Ja se slažem da nema nikoga tko je na vlasti a da nema putra na glavi, to jednostavno tako ide. Ali opet ponavljam neka mi netko imenuje ljude koji će ovaj grad bolje voditi. Ovo ne pitam jer branim ove sada nego me jednostavno zanima dali itko ima ikakvu ideju tko bi ovaj grad trebao/mogao voditi.

 4. Pa čekaj malo izlaze sa nekim ogromnim transparentom a ne nude nikakvo konkretno riješenje. Kao što sam već rekao ne branim nikoga ali kad ovako istupaju čovjek bi očekivao da imaju neko riješenje…

 5. Koliko smo upakirali poklona gradskoj upravi iz dvije trgovine,onda su bili ok?
  Koliko bogastvo iz rada samo dvije trgovine?Koliko puta smo istovarali robu do dva sata noći i nikad plaćeni prekovremeni.
  Nemaš srama.

 6. Luca i Gerila ( pošto je to jedna osoba s dva nicka) toliko si pun zloće i ljubomore da te ja žalim
  Za tvoju informaciju Šota kupuje još jedan lokal na Korzu a ti krepaj bjedniče ! :))

 7. Luca će izgoriti od zavisti,daj Luca i ti otvori jednu trgovinu i počni nešto raditi .Pozdravi Gerilu

 8. I DA….ŠOTA SAMO NAPRIJED ! SREDI IH ! OVAJ (LUCA) VJEROJATNO RADI KAO SLUGA OVIMA S PLAHTE PA SE NE OBAZIRI NA IDIOTA A I JAKO JE LJUBOMORAN :)))
  JOŠ DA JE SPOJIT ARMADU I BRANITELJE -ZAPALIT ĆEMO RIJEKU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here