Home Biznis Sukobi navijača u Egiptu: Za sada 73 poginulih (VIDEO)

Sukobi navijača u Egiptu: Za sada 73 poginulih (VIDEO)

98
0

Tijekom utakmice egipatskog prvenstva između Masryja i Al-Ahlyja izbili su veliki neredi tijekom kojih je poginulo najmanje 73 navijača, a više od tisuću osoba je ozlijeđeno, od čega čak 150 kritično. Među poginulima, osim navijača, ima i policajaca, a broj mrtvih do sada se popeo na 73, javlja BBC.

Između ova dva kluba vlada veliko rivalstvo, atmosfera je na stadionu tijekom utakmice bila na rubu incidenta. Masry je neočekivano pobijedio s 3:1, a po završetku susreta tisuće domaćih navijača sjurilo se s tribina na travnjak s noževima u rukama i krenulo u potjeru za gostujućim navijačima i igračima. Navijači Al-Ahlyja posebno su poznati kao nasilni, a bili su umiješani i u nedavne političke sukobe u toj zemlji.

Svjedoci događaja tvrde kako su snage sigurnosti napustile stadion odmah po završetku utakmice. Zbog toga na travnjaku nije bila osigurana ni hitna medicinska pomoć ozlijeđenima koji su na mjestu događaja podlegli ozljedama.

Dio svjedoka uvjeren je kako je policija nakon utakmice otvorila vrata domaćim navijačima dopustivši im ulazak na travnjak.

Egipatska vojska poslala je dva vojna helikoptera koji bi nogometaše i navijače Al Ahlyja, još uvijek zatočene unutar stadiona, prebacila natrag u Kairo.

Previous articlePrijateljska utakmica: Rijeka – Željezničar 1:0
Next articleNajgore nam tek stiže…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here