Home Mozaik Premijera ‘Opere za tri groša’

Premijera ‘Opere za tri groša’

107
0

Samo nas jedan dan dijele od premijerne izvedbe glasovitog komada Bertolta Brechta i Kurta Weilla „Opera za tri groša“ čije će uprizorenje u riječkom HNK Ivana pl. Zajca biti glazbeni triler u režiji Eduarda Milera, jednog od zvučnijih europskih redateljskih imena, s Goranom Navojem u glavnoj ulozi Macheatha. Prvo riječko uprizorenje „Opere za tri groša“, djela koje kao da je pisano za hrvatsku stvarnost, na iznimno aktualan način progovorit će o hrvatskim boljkama kao što je to primjerice očigledna simbioza kapitala i kriminala.

 

O svijet bez morala i skrupula, o svijet gdje je novac jedino mjerilo uspjeha, o lopovima, prosjacima, kvarnim policajcima i kurvama, uz glazbene hitove koji tjeraju na razmišljanje, doznajte u riječkoj verziji „Opere za tri groša“.

U predstavi sudjeluju: Goran Navojec, Dražen Mikulić, Olivera Baljak, Elena Brumini, Alen Liverić, Jelena Lopatić, Denis Brižić, Jasmin Mekić, Predrag Sikimić, Damir Orlić, Žarko Radić i Andreja Blagojević.

Autorsku ekipu čine uz redatelja Eduarda Milera te dramaturginju i autoricu adaptacije Žaninu Mirčevsku i scenograf Marko Japelj, kostimografkinja Sandra Dekanić, koreograf Staša Zurovac i oblikovatelj svjetla Deni Šesnić.

Previous articleKanal Ri i pred gradskim vijećnicima
Next articleUkoliko Vlada do sutra ne odobri jamstva trećemajci izlaze na ulice

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here