Home Vijesti Svećenik koji je psovao i udario časnu pušten na slobodu

Svećenik koji je psovao i udario časnu pušten na slobodu

136
0
Foto: Marin Gospić/Zadarski list, Općina Sukošan

Nakon što mu je određeno deset dana zatvora jer je fizički i verbalno napao 70-godišnju časnu sestru, a policija ga je prijavila za narušavanje javnog reda i mira, župnik iz Sukošana, 43-godišnji Domagoj Kelava danas je pušten na slobodu, javlja Zadarski.hr.

Optužnim prijedlogom policija župnika tereti da je oko 19 sati u Sukošanu, ispred župnog ureda, u vidno alkoholiziranom stanju najprije glasno vičući verbalno napao 70-godišnju časnu sestru D. A. psujući je riječima: “jeb** ti mater!”, da bi je potom udario zatvorenom šakom po licu, uslijed čega je časna pala na tlo.

Nakon toga se udaljio u župni ured, a časna sestra je zbog udarca i pada na tlo zadobila vidljive ozljede lica i ogrebotine na laktu lijeve ruke.

Okrivljenik je ovakvim ponašanjem kod D. A. izazvao osjećaj straha i uznemirenosti, a kod prolaznika osjećaj uznemirenosti i nelagode.

Nakon prijave o agresivnom ponašanju župnika prema časnoj sestri u župi Sukošan, Zadarska nadbiskupija provela je potreban izvid.

“Ovim putem iskazujemo svoju žalost zbog događaja koji se ničim ne može opravdati. Radi se o verbalnom i fizičkom nasilju koje je u suprotnosti s ljudskim, moralnim i civiliziranim ponašanjem.

Zadarska nadbiskupija izražava žaljenje zbog toga čina te se ispričava žrtvi kao i svima koji su tim sramotnim činom sablažnjeni i povrijeđeni.

Osuđujemo takav način ponašanja i razumijemo ogorčenost javnosti jer se tim nedjelom narušava integritet i dostojanstvo žrtve, ali i svećeničkog poziva i službe. Protiv svećenika će biti provedene potrebne kanonske mjere”, priopćila je Zadarska nadbiskupija nakon incidenta.

Previous articleŽenska osoba pozvala hitnu pomoć: Novi detalji smrti Vidoja Ristovića, evo šta je rekla doktorima
Next articleSDP izdominirao mjesne izbore na Kastvu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here