Home Vijesti Svi se pitaju kako je moguće da tijelo Mateja Periša izroni tek...

Svi se pitaju kako je moguće da tijelo Mateja Periša izroni tek sada: Forenzičar dao moguća objašnjenja

288
0

Uspoređujući fotografije Mateja Periša i tijela mlađeg muškarca, koje je pronađeno danas oko 9.30 sati u Dunavu kod Ade Huje u Beogradu, istražitelji pretpostavljaju da bi to mogao biti Splićanin koji je nestao u glavnom gradu Srbije na Novu godinu.

– Budući da je voda hladna, ako se samo utopilo, tijelo mnogo kasnije samo izbija na površinu. Nakon mjesec, možda dva – kaže beogradski sudski vještak Časlav Ristić.

Svi se sjećaju riječi beogradskog forenzičara Časlava Ristića, koji je tijekom petomjesečne potrage za nestalim Splićaninom u više navrata objašnjavao što se događa kada se netko utopi i nakon koliko vremena se može očekivati ​​izlazak tijela iz vode.

– Sve ovisi o okolnostima i samoj rijeci. Znamo da na dnu rijeke i uz obalu ima puno biljaka, ali i dosta otpada, grana i lišća koje voda donosi tijekom vodostaja. Sve ovisi o tome kako je pao u vodu. Ako je pao i zapeo se za neke grane ili biljke, moguće je da nikada neće plutati. No, budući da je voda hladna, ako se samo utopio, tijelo će tek puno kasnije, nakon mjesec, možda dva, isplivati ​​na površinu – rekao je forenzičar Ristić.

Novinari su razgovarali i s riječnim ribarom Renatom Grbićem koji je na rijeci proveo život i spasio mnoge ljude.

– ako su početkom proljeća temperature bile više, to nije dovoljno za zagrijavanje Dunava. Temperatura bi trebala skočiti na 10, 12 ili 15 stupnjeva. Raspadom tijela dolazi do oslobađanja velike količine plinova, pa se tijelo napuhuje poput balona i ispliva van. Ljeti, kada je temperatura vode između 20 i 25 stupnjeva, to se događa nevjerojatno brzo, za tri do četiri dana. No, zimi je voda hladna – rekao je Grbić.

Previous articleTijelo je plutalo pored brodova, kapetan odmah zvao policiju: Mornari opisali kako su pronašli tijelo Mateja Periša
Next articleVođa separatista: Zapovjednici Azovstala se nisu predali

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here