Home Kolumne Svjetlo ili lokomotiva na kraju tunela?

Svjetlo ili lokomotiva na kraju tunela?

139
3
tuneli
foto: hrt

“Nisam ni za HDZ niti za SDP, ja sam građevinski inženjer i htio bih graditi podvodne tunele, a to bi trebali podržati svi bitni čimbenici u Hrvatskoj”, nepolitički se i za struku jasno izjasnio inženjer Boženko Jelić, autor ideje da se tunelima premreži Jadran spajajući obalu s otocima, te otoke međusobno.

Inženjer Jelić je najprije s elaboratom pokucao na vrata Kukuriku Vlade, ali budući da je dobio odbijenicu, obratio se oporbenom HDZ-u, koji je još prije parlamentarnih izbora krajem 2007. godine predlagao gradnju dalekovoda i plinovoda ispod mora do talijanske obale. I, naišao je na plodno tlo.

Hrvatska demokratska zajednica prihvatila je Jelićev prijedlog i uvrstila ga u svoj gospodarski program promjene smjera, nazvavši ga odmah po uzoru na Rooseveltov program američkog izlaska iz svjetske ekonomske krize 1929. godine – New Dealom!

Tuneli bi, inače, trebali biti široki 13 metara s dvotračnom autocestom, a povezivanje otoka Cres, Krk, Veliki i Mali Lošinj, Rab i Pag koštalo bi oko 3,75 milijardi kuna. Velik iznos, ali i moguća još veća dobit za razvoj otoka koji unatoč (ljetnom) turizmu napušta sve više ljudi, a pogotovo mladih.

No, sve će na kraju ipak ovisiti o politici. Pa ćemo tako, možda i na prijevremenim parlamentarnim izborima, znati da se slikovito izrazim, radi li se o svjetlu u tunelu ili iz suprotnog pravca stiže lokomotiva koja će nas pregaziti? (Giancarlo KRAVAR)

Previous articleUkradeni moped izvađen iz Mrtvog Kanala
Next articlePredizborna biciklistička staza odnijela prvu žrtvu

3 COMMENTS

  1. Zar nije jeftinije, za servisiranje turizma, puno manje sredstava potrositi na kratke piste za manje zrakoplove, i drzati zracne veze? I Vis, do kojeg je jos uvijek skoro nemoguca misija doci, je pun kao sipak, Dakle, turistima ne smeta malo strapaca. Seikan tunel u Japanu koji je kostao oko 6 milijardi usd (u vrijeme dobre konjukture) je nedovoljno iskoristen iako njime vozi brzi shikansen, jer postoje jeftine zracne linije. Ima tu i psihologije – ljudi se ne vole kretati tunelima koji su tako dugacki, i jos pod vodom. Brrrr…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here