Home Vijesti Švorinić o kriznom proračunu: Ako Obersnel za ništa nije odgovoran neka prijeđe...

Švorinić o kriznom proračunu: Ako Obersnel za ništa nije odgovoran neka prijeđe u volontere

1167
5

Predstavljajući prijedlog proračuna za 2011. godinu, gradonačelnik Obersnel je kazao da proračun, premda planiran na 979,5 milijuna kuna, realno iznosi 828 milijuna kuna i manji je za 3,3% u odnosu na rebalans proračuna za 2010. godinu. Naime, od planiranog iznosa, 147 milijuna kuna se odnosi na računovodstveno bilježenje ulaganja Rijeka sporta i Rijeka prometa u gradsku imovinu.


foto: rijeka.hr

U ime vladajuće koalicije vijećnica Ljiljana Mihić (SDP) istaknula je kako će podržati ovaj “krizni” proračun, smatrajući da je okrenut poduzetnicima, socijalnoj sigurnosti građana, investicijama i europskim fondovima. Ujedno je izrazila uvjerenje kako dodatni prirez neće previše utjecati na život standarda te da će im se to izdvajanje vratiti kroz programe.

Protiv proračuna glasovali su vijećnici HDZ-a, PGS-a i Liste za Rijeku. Vijećnici HDZ-a istaknuli su kako sumnjaju u mogućnost punjenja i realizacije proračuna te način određivanja prioriteta ulaganja upozorivši na trend smanjenja proračuna, koji je od 2007. do 2011. pao za 105 milijuna kuna. Vijećnik Liste za Rijeku upozorio je da je svaki sljedeći proračun sve impotentniji od prethodnog zbog prakse prebacivanja dubioza iz prošle u sljedeću godinu. Također, kritizirao je gradonačelnika zbog toga što, kako je rekao, u njegovim riječima ne primijećuje ni zrnce odgovornosti za stanje u kojem se našao grad
– Nizanje brojki koje u sebi ne sadrže viziju, a koje slušamo priliko svakog donošenja proračuna je posao činovnika, a ne gradonačelnika. Ovo sliči na izvještaje Smiljana Viskovića na Radio Rijeci u kojem se najave nepogode koje su iza nas, najave one koje će tek stići ali bez ikakvog subjektivnog osjećaja odgovornosti ili upletenosti prognostičara u zbivanja koja ga okružuju, zaključio je Švorinić i konstatirao da ako gradonačelnik stvarno smatra da nema nikakve ovlasti svoju dužnost počne obavljati volonterski.
– Uvedimo onda protokolarnog gradonačelnika, a složenijim poslovima neka se bave činovnici, zaključio je Švorinić uz prijedlog Turističkoj zajednici da se baci na razradu novog gradskog branda ‘meštra Obija i meštra Tonija’. (rd)

Previous articleBožićni rock party Akcije mladih
Next articlePremijerka kumovala novom tankeru

5 COMMENTS

  1. GO ! Švorinić… inače meni su prognoze Smiljana VIskovića najbolja humoristična serija u hrvata ikad 🙂

  2. Drugo more opet dobilo lovu 180.000 kuna za nerad, rezuckanje zastava, i programe za tri čovjeka.Tko tu koga više zajebava,Kao dobili 300.000 tisuća od EU.Ma totalna glupost i laž.Tek sada se mogu pristupiti fondu EU kao što su mogle i druge udruge ali neće jer im grad nije dao novce.Čisti nepotizam,korupcija i kriminal.

  3. Riječka (ne)kulturna sramota.Samo izvucite ove koji su podjelili lovu imenom i prezimenom i povežite ih sa mamama tatama itd. Uvijek isto već 50 godina.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here