Vijesti

Švorinić o kriznom proračunu: Ako Obersnel za ništa nije odgovoran neka prijeđe u volontere

Švorinić o kriznom proračunu: Ako Obersnel za ništa nije odgovoran neka prijeđe u volontere

Predstavljajući prijedlog proračuna za 2011. godinu, gradonačelnik Obersnel je kazao da proračun, premda planiran na 979,5 milijuna kuna, realno iznosi 828 milijuna kuna i manji je za 3,3% u odnosu na rebalans proračuna za 2010. godinu. Naime, od planiranog iznosa, 147 milijuna kuna se odnosi na računovodstveno bilježenje ulaganja Rijeka sporta i Rijeka prometa u gradsku imovinu.


foto: rijeka.hr

U ime vladajuće koalicije vijećnica Ljiljana Mihić (SDP) istaknula je kako će podržati ovaj “krizni” proračun, smatrajući da je okrenut poduzetnicima, socijalnoj sigurnosti građana, investicijama i europskim fondovima. Ujedno je izrazila uvjerenje kako dodatni prirez neće previše utjecati na život standarda te da će im se to izdvajanje vratiti kroz programe.

Protiv proračuna glasovali su vijećnici HDZ-a, PGS-a i Liste za Rijeku. Vijećnici HDZ-a istaknuli su kako sumnjaju u mogućnost punjenja i realizacije proračuna te način određivanja prioriteta ulaganja upozorivši na trend smanjenja proračuna, koji je od 2007. do 2011. pao za 105 milijuna kuna. Vijećnik Liste za Rijeku upozorio je da je svaki sljedeći proračun sve impotentniji od prethodnog zbog prakse prebacivanja dubioza iz prošle u sljedeću godinu. Također, kritizirao je gradonačelnika zbog toga što, kako je rekao, u njegovim riječima ne primijećuje ni zrnce odgovornosti za stanje u kojem se našao grad
– Nizanje brojki koje u sebi ne sadrže viziju, a koje slušamo priliko svakog donošenja proračuna je posao činovnika, a ne gradonačelnika. Ovo sliči na izvještaje Smiljana Viskovića na Radio Rijeci u kojem se najave nepogode koje su iza nas, najave one koje će tek stići ali bez ikakvog subjektivnog osjećaja odgovornosti ili upletenosti prognostičara u zbivanja koja ga okružuju, zaključio je Švorinić i konstatirao da ako gradonačelnik stvarno smatra da nema nikakve ovlasti svoju dužnost počne obavljati volonterski.
– Uvedimo onda protokolarnog gradonačelnika, a složenijim poslovima neka se bave činovnici, zaključio je Švorinić uz prijedlog Turističkoj zajednici da se baci na razradu novog gradskog branda ‘meštra Obija i meštra Tonija’. (rd)

Midas

View Comments (5)

5 Comments

 1. heyheyhey

  December 22, 2010 at 07:39

  GO ! Švorinić… inače meni su prognoze Smiljana VIskovića najbolja humoristična serija u hrvata ikad 🙂

 2. KVARNERSKO MORE

  December 22, 2010 at 09:34

  Drugo more opet dobilo lovu 180.000 kuna za nerad, rezuckanje zastava, i programe za tri čovjeka.Tko tu koga više zajebava,Kao dobili 300.000 tisuća od EU.Ma totalna glupost i laž.Tek sada se mogu pristupiti fondu EU kao što su mogle i druge udruge ali neće jer im grad nije dao novce.Čisti nepotizam,korupcija i kriminal.

 3. hehe!

  December 22, 2010 at 16:44

  nije to nista, zasad samo mu zena radi u gradu, vidit ces kad se i on zaposli 😉

 4. PUTA

  December 22, 2010 at 17:45

  Riječka (ne)kulturna sramota.Samo izvucite ove koji su podjelili lovu imenom i prezimenom i povežite ih sa mamama tatama itd. Uvijek isto već 50 godina.

 5. bakho

  December 23, 2010 at 09:02

  Nemojte tako, pa valjda ‘drug’ zna što je najbolje za Rijeku (i tako 75.godina).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vijesti

More in Vijesti

Predstavljanje obnovljene povijesne vodospreme Podvežica

spMarch 21, 2019

Obersnel zadovoljan komunalnim redarima, grad nabavlja kamere za kažnjavanje nepropisnog parkiranja

spMarch 20, 2019

S otuđenim vozilom prouzročio prometnu nesreću

spMarch 20, 2019

FOTO: Znanstveni skup ‘300 godina proglašenja Rijeke slobodnom lukom’

spMarch 19, 2019

U parku u Rijeci curicu i dječaka napao nožem, objavljeni detalji

spMarch 19, 2019

28-godišnjak vozio Bmw Zg oznaka i napuhao 2,17 promila!

spMarch 19, 2019

Snježna mećava na Učki

spMarch 18, 2019

Svečanom akademijom obilježeno 300 godina od proglašenja Rijeke slobodnom kraljevskom lukom

spMarch 18, 2019

Vozio ‘alfu’ s 2,11 promila pa udario u teretno vozilo

spMarch 18, 2019

Portal Rijeka Danas je godinama vodeći news portal Rijeke i Kvarnera s najaktualnijim novostima iz svijeta politike, sporta, zabave, kulture i biznisa. Možete nas pratiti putem web adresa www.rijekadanas.com i www.kvarnerdanas.com kao i putem naše facebook stranice: https://www.facebook.com/rijekadanas

Copyright © 2017 Rijeka danas.