Home Najnovije Švorinić v.d. predsjednika Liste za Rijeku, Blečić umjesto Pešuta u Gradskom vijeću

Švorinić v.d. predsjednika Liste za Rijeku, Blečić umjesto Pešuta u Gradskom vijeću

1053
0

Na sinoćnjoj sjednici predsjedništva Liste za Rijeku jednoglasno je donesena odluka prema kojoj će dužnost v.d. predsjednika stranke do redovne stranačke skupštine preuzeti dosadašnji dopredsjednik Danko Švorinić. Dosadašnji predsjednik Denis Pešut koji je zbog nastavka profesionalne karijere izvan Hrvatske prošlog tjedna podnio ostavku, bit će imenovan u stranački Savjet. Predsjedništvo je također jednoglasno donijelo odluku prema kojoj će Denisa Pešuta u Gradskom vijeću Grada Rijeke zamijeniti član predsjedništva Predrag Blečić. Na mjesto dopredsjednika Odbora za promet Gradskog vijeća Grada Rijeke umjesto Predraga Blečića biti će imenovan tajnik Liste za Rijeku Predrag Miletić.

Predsjedništvo je raspravljajući o pripremama stranke za predstojeće parlamentarne izjave odlučilo i o sazivanju sjednice novog Savjeta stranke koji će biti konstituiran u roku od nekoliko tjedana. Na sjednici Savjeta bi se javnosti trebala predstaviti stranačka kadrovska pojačanja kao i program s kojim Lista za Rijeku izlazi na izbore.


Danko Švorinić i Predrag Blečić

Novi v.d. predsjednika stranke Danko Švorinić zadovoljan je što ‘leteća izmjena’ za stranačkim kormilom nije poremetila rad stranke.
– Do svih kadrovskih rješenja došli konsenzusom što još jednom dokazuje zrelost stranke. Listu za Rijeku od danas čeka mobilizacija za parlamentarne izbore i jačanje pozicije saveza Liste za Rijeku i Akcije Mladih. Evidentno je kako naša zajednička lista u 8. jedinici ima veliku priliku ostvariti parlamentarni status odnosno osigurati riječkog regionalnog predstavnika u Saboru, zaključio je Švorinić. (rd)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here