Home Vijesti Tabla ‘Rijeka – Fiume’ na ulazu u grad do jeseni!

Tabla ‘Rijeka – Fiume’ na ulazu u grad do jeseni!

2138
0

Table s oba naziva grada Rijeka – Fiume trebale su početkom godine biti postavljene na ulazu u gradu u sklopu projekta Europska prijestolnica kulture. Do otvaranja EPK nisu postavljene, a onda su uslijedili događaji vezani uz pandemiju koronavirusa i zaustavljanje te ponovno pokretanje cijelog projekta u suženom obimu.

Na činjenicu da tabli još nema upozorio je početkom svibnja gradski vijećnik Liste za Rijeku Danko Švorinić vijećničkim pitanjem. Od gradonačelnika Obersnela je dobio odgovor kako je procedura njihovog odabira, kao i ishodovanja te izrade za to potrebne dokumentacije u tijeku. ‘Konačan odabir lokacija ovisit će o suglasnostima vlasnika pojedinih planiranih lokacija te rješavanju imovinsko – pravnih pitanja koja su dijelom usporila realizaciju ovoga projekta. Uz to, aktivnosti na pripremi postavljanja ploča privremeno su prekinuti zbog situacije izazvane korona virusom, a nastavit će se do kraja mjeseca svibnja’, odgovoreno je uz neodređen odgovor kada su u pitanju rokovi.

Novo pitanje gradonačelniku postavili su u današnjem La voceu i dobili nešto određeniji odgovor.

– Nisam odustao od tabli, one će biti postavljeni do jeseni. Osim toga, želio bih da tamo ostanu trajno, kao uspomena na projekt EPK 2020 “. Na početku smo razmišljali o deset tabli, ali s obzirom na krizu ograničit ćemo se na 5-6. Ne znam točno gdje će se postaviti. Vjerojatno na ulazu u grad i uz obilaznicu, odgovorio je.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here