Home Sport Talijani negoduju zbog transparenta “Trst je naš” na utakmici Slovenija – Srbija

Talijani negoduju zbog transparenta “Trst je naš” na utakmici Slovenija – Srbija

349
1
Trst je nas2

Mladi nogometaš je isprovocirao reakcije transparentom “Trst je naš”

Ivan Kocman, bivši igrač Kraš Repena (lokalni nogometni klub iz Repentabora-Monrupino, slovenskog sela u Italiji) izazvao je veliku pažnju i kontroverze pojavivši se na utakmici Slovenije i Srbije na Europskom prvenstvu s natpisom “Trst je naš” na slovenskoj zastavi. Ova gesta, koju je ponosno objavio na društvenim mrežama, izazvala je snažne reakcije s talijanaske strane zbog svoje provokativne prirode.

Za mnoge stanovnike Trsta, ovaj potez je neukusan. Lokalna tršćanska desnica je “jedva dočekala” ovaj slučaj. Iako ništa ne opravdava netoleranciju i diskriminaciju, isticanje zastave s provokativnim natpisom u Minhenu Talijani očito ne doživljavaju kao šalu. Goran Kocman (otac Ivana Kocmana op.a.) u razgovoru s novinarom Massimom Radinom izjavio je kako poštuje sve kulture, dok je očigledno da njegov sin Ivan ne dijeli isti stav. Ova razlika u stavovima unutar iste obitelji dodatno komplicira već složenu situaciju.

Reagirao njegov otac Goran Kocman: Mi smo žrtve rasizma

Samo nekoliko dana prije ovog incidenta, Goran Kocman, predsjednik Kraš Repena i Ivanov otac, u razgovoru za Tuttocampo istaknuo je kako se često na sportskim terenima suočavaju s netolerancijom prema slovenskom jeziku. Tijekom sezone, drugi kraški klubovi žalili su se na epizode stvarnog rasizma prema njima.

1 COMMENT

  1. Teško.Ako vam u Oppiccinu i Basovizzu dođu falange iz Veneziae, razbucati će vas do stare granice Postumia-Verhnika.Srati će te tanka govna od zaseke.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here