Home Mozaik Talijani nude 15.000 eura svima koji žele preseliti na Sardiniju: Postoji caka,...

Talijani nude 15.000 eura svima koji žele preseliti na Sardiniju: Postoji caka, ali ponuda je i dalje primamljiva!

307
0
Photo by Morgan Graphic: https://www.pexels.com/photo/sea-landscape-beach-vacation-8552804/

Lokalne vlasti na talijanskom otoku Sardiniji bore se s padom stanovništva u manjim selima. Sve više i više ljudi seli u gradove pa postoji strah da bi bogata kultura i povijest ovog otoka mogli s vremeno nestati, javlja N1 Slovenija.

Na Sardiniji vjeruju da bi veći broj stanovnika u ruralnim područjima potaknuo lokalno gospodarstvo, pa nude 15.000 eura bespovratnih sredstava za ljude koji bi htjeli preseliti u naselje s manje od 3000 stanovnika. Za projekt će biti izdvojeno 45 milijuna eura.

Naravno, postoje određeni uvjeti: novac mora biti namijenjen za kupnju kuće ili njezinu obnovu, a iznos potpore ne smije biti veći od polovice ukupnih troškova kupnje ili obnove kuće.

Sardinija je poznata po prekrasnim i brojnim netaknutim plažama te velikom broju sunčanih dana u godini, ali to nije jedino mjesto u Italiji koje pokušava privući ljude novcem. Srednjovjekovni talijanski gradić Santa Fiora u Toskani i grad Rieti u pokrajini Lazio nudili su do 200 eura ili 50 posto ukupne najamnine osobama koje bi ondje preselile na dulje vrijeme te iznajmile stan ili kuću, ali samo ako su radili na daljinu.

Previous articleObjavljena snimka nesreće u Svetom Roku: ‘Ovo je upozorenje za sve vozače’
Next articleJeziva scena na Novom Beogradu: Muškarac vuče i šutira djevojku, a onda prilaze dvojica mladića (VIDEO)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here