Home Najnovije Talijani Rijeci nude Mediteranske igre 2009.

Talijani Rijeci nude Mediteranske igre 2009.

2932
1
Za susreta u Hrvatskoj kući Antun Vrdoljak je u srdačnom razgovoru s gradonačelnikom Rijeke, Vojkom Obersnelom, došao sa “senzacionalnom ponudom”. Da Rijeka bude domaćin Igara (koje nije dobila 2003. na glasovanju u Almeriji), već iduće godine . – Talijan Franco Carraro, član Međunarodnog olimijskog odbora, pitao me je li Rijeka spremna preuzeti Igre 2009. godine jer u Pescari nije ništa napravljeno. Nisu lopatu “zabili” u zemlju…, rekao je Vrdoljak.
Četiri puta je Antun Vrdoljak s Riječanima (dvaput je u ulozi gradonačelnika bio Slavko Linić), potpisao kapitaluciju na kandidaturi grada na Rječini za Mediteranske igre. Posljednji puta u Pescari za Igre 2013. godine. Ogorčenje zbog nepravde dijelio je s gradonačelnikom Vojkom Obersnelom, koji se u porazima (2-2), izjednačio s Linićem…

Rijeka će se, najvjerojatnije, opet kandidirati za igre Sredozemlja 2017. Igrat će na kartu upornosti, vidjeti koliko ih mediteranska obitelj može – varati.

Poraz u Almeriji

Jer, nema više “političkih zapreka”, tamo gdje je nekada bila vojarna na Trsatu gradi se kampus, bazen nije u slikama, nego stvarnost. Već imaju iskustva u kandidaturama i, na žalost, porazima. Materijali su gotovi, samo ih treba osvježiti. I ponovno zaigrati rulet. Ne može beskonačno biti – namješten.

Ali, za susreta u Hrvatskoj kući Antun Vrdoljak je u srdačnom razgovoru s gradonačelnikom Rijeke, Vojkom Obersnelom, došao sa “senzacionalnom ponudom”. Da Rijeka bude domaćin Igara (koje nije dobila 2003. na glasovanju u Almeriji), već iduće godine .

– Talijan Franco Carraro, član Međunarodnog olimijskog odbora, pitao me je li Rijeka spremna preuzeti Igre 2009. godine jer u Pescari nije ništa napravljeno. Nisu lopatu “zabili” u zemlju…, rekao je Vrdoljak.

Carrarove afere

Suluda ideja. Bez obzira na to što Mediteranske nisu Olimpijske igre, ali niti “radničko sportske igre” iz nekih drugih (i sadašnjih), vremena, nemoguće ih je organizirati u tako kratkom roku. Osim toga, uvijek se na vrijeme sve dovrši i – Igre budu – nikad bolje.

Da podsjetimo, Franco Carraro je i bivši predsjednik Talijanskog nogometnog saveza koji je prije dvije godine morao abdicirati zbog afere Moggi, lažiranja utakmica. (Orlando Rivetti, Jutarnji list)

1 COMMENT

  1. Obersnel misli da njegove uvrede nisu došle do Međunarodnog olimpijskog odbora. Dokle god je on gradonačelnik Rijeka neće dobiti Igre a on će trošiti tuđi novac kao da je njegov. Nitko mu neće oprostiti što ih je nazvao mafijašima i slično.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here