Home Mozaik Talijanska drama u Istri, Torinu i Milanu

Talijanska drama u Istri, Torinu i Milanu

1267
0

Talijanska drama riječkoga Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca, u suradnji s Nezavisnim kazališnim udruženjem za istraživanje iz Milana, gostovat će u Istri, u okviru svoje uobičajene turneje,  komedijom suvremene kanadske autorice Anne Marie MacDonald „Buonanotte Desdemona (Buongirno Giulietta) /Laku noć, Desdemona (Dobro jutro, Julija)“, čija je premijera održana 17.svibnja 2008. godine u riječkoj dvorani Filodrammatice. Tekst koji na suvremen i ironično pomaknut način spaja Shakespeareove velike tragedije „Othello“ i „Romeo i Julija“ režirala je uspješna talijanska redateljica Serena Sinigaglia. Predstava će se odigrati 17.rujna 2008. u Šišanu, dan kasnije u Bujama  i 19. rujna u Rovinju. 

Nakon toga Talijansku dramu 21. rujna očekuje premijerna izvedba te predstave u glasovitom talijanskom Teatro Ringhiera u Milanu. Predstva će ostati na repertoaru toga kazališta od 22. rujna do 12. listopada 2008. godine. Veliku promociju „Buonanotte Desdemona (Buongirno Giulietta) /Laku noć, Desdemona (Dobro jutro, Julija)“ doživjet će u Torinu gdje će se odigrati u sklopu sajma knjiga a izvedbi će prisustvovati i kanadska autorica Anne Marie McDonald.

 

Podsjetimo, riječ je o kazališnoj igri antonomazijom, u kojoj se svega pet glumaca umnožava u razne osobe. Pa tako muškarci glume žene, a one opet gdjekad muškarce, gdje se identiteti miješaju sve dok se ne prometnu u neobične nesuglasice i paradoksalne sitaucije. „Predstava je to, među ostalim, o pobjedi, prevratu, promjeni, sreći i naravno Skahespeareu“ riječi su redateljice Serene Sinigaglie.

U predstavi glume članovi Talijanske drame riječkog Kazališta Mirko Soldano i Elena Brumini te gostujući glumci Maria Pilar Perez Aspa, Marcela Serli i Fabio Chiesa.

Uz redateljicu Serenu Sinigagliu autorsku ekipu čini i kostimografkinja Federica Ponissi, autorica glazbe Sandra Zoccolan te oblikovatelj svjetla Alessandro Verazzi. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here