Home Mozaik Talijanskom novinaru u Moskvi pozlilo nakon svađe u eteru: ‘Postao si ruski...

Talijanskom novinaru u Moskvi pozlilo nakon svađe u eteru: ‘Postao si ruski sluga’ (VIDEO)

130
0

Talijanski novinar Massimo Giletti onesvijestio se 5. lipnja dok je izvještavao uživo s Crvenog trga u Moskvi. Navedeno je da je izgubio svijest jer mu je pao šećer, ali mnogi smatraju da bi razlog tome mogao biti i kontroverzni intervju s glasnogovornicom ruskog ministarstva vanjskih poslova Marijom Zaharovom.

Nakon incidenta voditeljica Myrta Merlino u studiju u Rimu nastavila je nekoliko minuta voditi program. Zatim se Giletti ponovno pojavio na ekranu, ali sada više nije bio na trgu, već unutar neke prostorije. Sama rasprava je bila toliko burna da je jedan od gostiju, novinar Alessandro Sallusti, nakon Gilettijeva intervjua sa Zaharovom uputio oštre kritike Gilettiju, nazvao ga “slugom Rusije” i demonstrativno napustio emisiju kazavši kako odustaje i od novčane naknade za sudjelovanje, piše la Repubblica.

Tijekom intervjua Giletti je pitao Zaharovu namjerava li Rusija prestati s borbama, a ona mu je odgovorila da “takvo pitanje može postaviti samo malo dijete”. Također mu je rekla da uopće ne zna što se događa u Donbasu.

“Kad sam saznao da ideš u Moskvu, bio sam jako ponosan što te poznajem. Mislio sam da ćeš se obratiti ruskim gledateljima, a ne talijanskim. No to se nije dogodilo. Mislio sam da ćeš razgovarati s nekim višim ruskim dužnosnicima, da ćemo zbog tebe biti ponosni zbog slobode naših medija”, kazao je Sallusti.

“Umjesto toga, svjedočio sam služenju najgoroj mogućoj propagandi. Kao da su naši novinari ‘korisni idioti’. Na početku emitiranja hvalio se Kremlj. Trebao si podsjetiti gledatelje da su u toj palači organizirani i izvršeni najgori zločini protiv čovječnosti prošlog i ovoga stoljeća. To je usrana palača. Trebao si imati hrabrosti reći svojim sugovornicima da je zgrada iza vas usrana jer je komunizam tamo napravio najveće tragedije u posljednja dva stoljeća”, rekao je ogorčeno Sallusti.

“S obzirom na to da me uznemirilo to što je idiotkinja poput Zaharove, koja uopće ne zna što govori, Gilettija nazvala djetetom i nesposobnjakovićem, s obzirom na to da smo slobodni i spremni braniti tu slobodu, ne želim sudjelovati u emisiji s idiotima. Odlazim, ne želim biti dio ove farse”, dodao je.

Previous articleVozač ozlijeđen, autobus završio u ogradi!
Next articlePolicajci u potrazi za izgubljenom Njemicom kod kampa na Lošinju

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here