Home Vijesti Tomislav Karamarko se požalio na “sjenu mega zločinca Tita koja se nadvila...

Tomislav Karamarko se požalio na “sjenu mega zločinca Tita koja se nadvila nad domovinom”

95
0

Bivši šef HDZ-a Tomislav Karamarko na Facebooku je pisao o Jugoslaviji i Hrvatskoj te o posljedicama koje je, kako on smatra, ostavila Titova vladavina.

“Da je reanimacija i renesansa jugosocijalističkog, antihrvatskog mentalnog sklopa u potpunom zamahu, svjedočimo svakog dana”, počinje Karamarko u podužoj objavi.

“Netko je rekao da Zagreb podsjeća na glavni grad SFRJ. Potpuno se slažem. Mi smo upravo ta, nekad omražena država, ali u granicama avnojevske Hrvatske. Sjena mega-zločinca Tita i svega onog što on predstavlja, nadvila se nad onim što je ostalo od željene nam domovine, za koju su živote dali naši prijatelji u Domovinskom ratu”, nastavlja.

“Tzv. pomirba je bila obična prevara na koju su nasjeli naivni hrvatski domoljubi, pa i sam Franjo Tuđman. Ruka pomirbe koju je pružio, brutalno mu je iščupana. Ta i takva pomirba, zapravo je tranzicijski proces spašavanja starih komunističkih struktura i kapitala koji su pokrali i akumulirali kroz razne državne, udbaške, kosovske firme i deponirali ih na bezbroj računa po raznim egzotičnim otocima”, dodaje.

“Hrvatski komunistički kapitalisti gledajući rušenje Berlinskog zida, ali i zadnje trenutke bračnog para Ceausescu, nisu dvojili oko pomirbe kao nužne potrebe za preživljavanjem. Šutili su kao bubice, educirali po Europi svoje kadrove, savladavali jezike, glumatali novovalne europske demokrate i gradili, za budućnost, potrebne im relacije”, piše dalje.

“Uspjeli su naši jugoeuropejci, reanimirali su svoju religiju – titoizam”

“A mi? Naši prijatelji…? Vojničke ili policijske čizme, bojišnica i preko 15 tisuća zastavom prekrivenih lijesova.

Uspjeli su ti naši jugoeuropejci. Sačuvali su kapital, preuzeli medije i reanimirali svoju religiju – titoizam, animozitet prema hrvatskoj državi po mjeri običnog hrvatskog čovjeka, domoljuba. I eto, krug se zatvorio u ozračju perverznog apsurda.

Neki dan, neki nesretnici predložiše da se nešto u Zagrebu nazove po Milki Planinc. Da mi je vidjeti te kreature i čuti njihova obrazloženja za ovo vrijeđanje zdravog razuma i glorifikaciju zla…”, konstatira Karamarko.

“Slična skupina prošli je tjedan u Karlovcu priredila nestvarnu lutkarsku predstavu o liku i djelu Josipa Boljkovca, turbo gradonačelnika Karlovca u nekim vremenima. Traže da se nešto važno nazove po njemu.

Što je radio ’45., ’46. nije važno. Ionako je neki sudac nemušto obrazložio da je Boljkovac bio good guy. A njegovo privođenje moj politički egzibicionizam”, dodaje.

“A kako bih i ja malo došao do izražaja, predlažem da ponešto urednijih ulica po hrvatskim gradovima dobiju imena po Miki Špiljku, Stanku Stojčeviću, Jovanki Broz, Đoki Jovaniću, Nikoletini Bursaću, Mirku i Slavku…

Siguran sam da će ovakva avangardna rješenja podržati sve stranke, predvođene vladajućom državotvornom”, piše Karamarko. (index)

Previous articleKosovski premijer Albin Kurti uoči godišnjice NATO bombardiranja Srbije posvetio status Madeleine Albright
Next articleEvo gdje i kada možete gledati utakmicu Hrvatske i Walesa

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here