Home Kolumne Tomo i Tomislav

Tomo i Tomislav

176
2

Očajni su. Moji srpski prijatelji. Četnik im je postao predsjednik države. Nikako ih ne mogu utješiti. Govore mi kako Srbi ovim izborom šalju svijetu poruku da se vraćaju u pećinu.Ne kuže, moji srpski prijatelji, da bi na ovim izborima pobijedio Četnik i da mu je konkurent bio Sveti Sava, piše Vedrana Rudan u svom novom blogu

“Srbi”? Za četnika Nikolića su glasali “Srbi”? Svaki put kad mi netko od prijatelja kaže kako se osjeća neugodno zbog odluka koje je donio “njegov narod” pomislim kako sam okružena glupanima.

Otkad to “narodi” donose odluke? Nikolića je izabrao “narod”? Ako zanemarimo broj Srba koji nisu izašli na izbore i tako pokazali žestoko gađanje prema svojim političarima, ne smijemo zanemariti činjenicu da su Četniku na pobjedi tri sata prije zatvaranja birališta čestitati čelnici EU.

Kampanju mu je vodio Wiliam Montgomery Amer koji je zanat davno ispekao ubijajući Vijetnamce. Ubijanje Vijetnamaca? Kakve ono veze ima sa srpskim izborima?

Ima. Odabirom četnika za predsjednika Srbije evropske zemlje i Ameri ubili su u Srbima svaku nadu da će idućih sto godina imati pravo na normalan razvoj.

Što je to “normalan razvoj”? Ukidanje korupcije. Otvaranje mogućnosti mladima da se zaposle i dobivaju plaću. Dostojanstvena starost. Bolnice koje neće biti u raspadu. Onkolozi koji će znati liječiti oboljele od trovanja američkim osiromašenim uranom. Gradnja dječjih vrtića, škola, fakulteta…

Suosjećam sa svojim srpskim prijateljima iako je meni teže nego njima. Četnici su, htjeli to oni priznati ili ne, ipak njihovi. Tomo Grobar je srpske gore list. Tomi Grobaru je do jučer najdraža pjesma bila, “Biće mesa, biće mesa, klaćemo Hrvate”.

Kako se tek ja i moji hrvatski prijatelji osjećamo kad naš Josipović četniku šalje telegram i čestita mu na izboru? Nije li naša trauma ipak tisuću puta veća?

Da nam je netko pred dvadeset godina rekao da će naš predsjednik kolegi četniku telegramom slati tople pozdrave mislili bismo da takvo jedno siroče treba smjestiti u ludnicu.

Kad tamo? Što se dešava? Ništa. Hrvati su u međuvremenu postali “civilizirani”, posjekli su sve vrbe, ne pada im na pamet da se zgroze nad Josipovićevim činom jer je i Josipović “civiliziran”.

U Hrvatskoj su danas građani tako tolerantni da im je i četnik čovjek. Ne bi me čudilo da za godinu ili pet, nakon neke teške bitke kojom će Srbi i Hrvati Irancima u raskomadana tjela zabiti američku demokraciju, naš Josipović uruči Tomi Grobaru najviši hrvatski orden za ratne zasluge, Orden kralja Tomislava.

Tomo Tomi? Tomi Tomo? Ima smisla. Kad je Obama mogao dobiti Nobelovu nagradu za mir…rudan.info

Previous articleJosip Tadić na Kantridi
Next articleDeutsche banka ima plan: Grci umjesto eura uvode geuro?

2 COMMENTS

 1. Vedrana!
  Ti si fenomenalna, jer sie pravoslavnom Gedji rekla istinu u Oci. Gedjo ne podnosi
  srpske Ateiste, jer za njega nisu Ljudi, a u tom duhu se izjasnio i niski Gradona
  celnik. Cetnik do Cetnika, Pravoslavac do Pravoslavca! Nisu hrvatski Katolici za
  dlaku bolji od pravos. Cetnika, niti oni podnose nas Ateiste u Hrvatskoj ili u
  Americi, Texasu – Hardesty-u!

  Ateist!

 2. Ma tko je mogao srusiti Spomenik Papi?
  Koji se super slagao sa Fasistom Pinocheom u Chileu? Sa Papom Franjom i
  ostalom nacistickom Bandom u Argentini, koja je bijela juzna Amerika!!! Zar
  je moguce, da i u Rijeci ipak ima pametnih Osoba, koji su mogli doci na tu
  ideju, da bace Spomenik jednog Inkvizitora 20-tog Stoljeca u More? Kojim
  se katolicka Rijeka tako ponosi!!!

  Ateist!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here