Home Mozaik Tražila je majku da joj pričuva dijete i šokirala se: Ne može...

Tražila je majku da joj pričuva dijete i šokirala se: Ne može vjerovati što joj se dogodilo, je li to moguće?

423
0
Ilustracija, Foto: Pexel

Novopečena mama bila je šokirana kada ju je njena 64-godišnja majka zamolila za satnicu od 18 eura da čuva svoju unuku. Prema riječima 29-godišnje majke pod stresom, smještaj novorođenčeta u jaslice bit će jeftiniji od plaćanja vlastite majke da čuva dijete.

Naime, kako prenosi The Sun, novopečena mama traži pomoć kada se vrati na posao nakon porodiljnog dopusta i svjesna je da se ne želi zaduživati ​​plaćajući troškove čuvanja djeteta.

Mlada žena je otišla na Reddit potražiti utjehu, napisavši: “Zamolila sam mamu da mi pomogne s mojim novorođenčetom kako bih se mogla vratiti na posao nakon što mi istekne dopust. Imajte na umu, moja mama ima 64 godine, majka je kod kuće od 1992. i od tada je izvan posla. Ona je to odbila rekavši da je prestara i da je već odgojila svoju djecu.”

Novopečena mama je dalje napisala kako joj je majka odbila pomoć jer nije željela izgubiti slobodu i vrijeme. Rekla je da njezina majka nije bila spremna za ulogu bake koja svaki dan čuva unuku, te smatra da joj je ta pomoć potrebna kako bi mogla raditi i financirati svoju obitelj.

S druge strane, njezina majka tvrdi da je već odgojila svoju djecu i sada je u godinama u kojima želi uživati. Rekla je da je spremna pomoći, ali pod uvjetom da joj se plaća satnica i da se osiguraju sve potrebne potrepštine za čuvanje djeteta, prenosi Večernji list.

Ova situacija potaknula je raspravu na društvenim mrežama, gdje se ljudi ne slažu oko toga tko je u pravu.

“Oprosti mi što sam bio otvoren i nepristojan, ali možda nemoj imati djecu ako si ne možeš priuštiti brigu o njima. A ako je tvoj plan uvijek bio vratiti se na posao, trebala si o tome razgovarati s mamom tijekom trudnoće”, komentirala je jedna korisnica.

Drugi korisnik je dodao: “Mislim da ti je glava u oblacima ako vjeruješ da se život tvoje mame neće promijeniti s novom bebom. Bebe su težak posao, a vaša mama ima 64 godine. Ti si mama, ili ostani kod kuće ili plati vrtić.”

No, drugi su stali u obranu novopečene mame i uvjeravali kako je potpuno normalno oslanjati se na pomoć bake i djeda.

“Uf, tvoja mama zvuči grozno. Moja majka to nikad ne bi napravila!”, otkrio je jedan korisnik, dok je drugi dodao: “Ono zbog čega osjećam da tvoja majka nije u pravu je to što te optužuje. To znači da je očito sposobna i da ima vremena brinuti se za vašu bebu, samo vam neće pomoći.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here