Home Vijesti Troje ranjenih je kritično. Širi se lažna snimka pucnjave u školi

Troje ranjenih je kritično. Širi se lažna snimka pucnjave u školi

117
0
Ilustracija: Kurir

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije obavještava javnost da je snimka koja se pojavila na društvenim mrežama, a koja navodno pokazuje trenutak pucnjave u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar na Vračaru, u kojoj je smrtno stradalo osam učenika i radnik osiguranja, a povrijeđeno šest učenika i nastavnica, lažan.

MUP u priopćenju navodi da intenzivno radi na identifikaciji i pronalasku osobe koja je objavila ovu lažnu snimku, a koja je dodatno uznemirila građane.

Ministarstvo još jednom apelira na sve građane da sačuvaju zdrav razum i stabilnost u svjetlu svih nemilih događaja, posebice kada su u pitanju djeca koja prate informacije iz raznih izvora i medija.

“Neophodno je da njihovi profili na društvenim mrežama budu pod roditeljskom kontrolom, ali je jednako važno da odrasli pokažu najviši stupanj odgovornosti i ne objavljuju i ne dijele neprovjerene i neprimjerene sadržaje na društvenim mrežama“, poručuju iz MUP-a.

Ministrica zdravstva Danica Grujičić iznijela je najnovije informacije o zdravstvenom stanju osoba koje su ranjene u dva masakra koja su se dogodila u Srbiji. Grujičić je kazala kako će nastavnica i učenica iz škole Vladislav Ribnikar biti operirane u ponedjeljak, dok će mladić koji je ustrijeljen u pucnjavi kod Mladenovca biti pušten kući. Kazala je i kako je zdravstveno stanje pojedinih pacijenata kritično.

“Troje njih je u zaista kritičnom stanju. M. A., 2005. godište, koja je imala opsežne ozljede trbuha, S.J. koji ima ozljedu kičme i kojem je napravljena drenaža, djevojčica u Tiršovoj i dječak koji je imao ozljedu kičme su životno ugroženi. Danas su ga pokušali ekstubirati, međutim, neće to još moći napraviti. Kada dođe do takvih oštećenja, treba puno vremena da se oporavi”, kazala je.

Ističe kako je u najtežem stanju djevojčica u Tiršovoj. “Ona ima teško oštećenje mozga i pitanje je kako će se to završiti”, kazala je. Dodala je i da je nastavnica neraspoložena te da će danas vjerojatno tražiti pomoć psihologa. Ministrica je podijelila i posljednje informacije o ozlijeđenima u pucnjavi kod Mladenovca.

“M. M je ekstubiran, šaka će mu tek u ponedjeljak biti revidirana. Djevojčica koja je imala prostrijelnu ozljedu glave, bojim se da je lijevo oko izgubljeno”, kazala je. “M. A. imala je velike ozljede trbuha, sutra joj slijedi još jedna operacija. Jedva je zaustavljeno krvarenje, ona je direktno ušla u salu. I. I. je isto ušao u salu direktno. V. N. je također ekstubirana. Ima ozljedu lijeve podlaktice, koju nažalost nismo mogli sačuvati. M.P. ima ozljedu zdjelice”, kazala je.

Previous articleSrpski odbojkaš i supruga izgubili kćer u masakru. Supruga objavila bolnu poruku
Next articleBayernova zvijezda: Haaland prdi u svakom duelu. To nije pošteno

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here