Home Vijesti Trovačica Behara dijelila poljubce na svojem suđenju

Trovačica Behara dijelila poljubce na svojem suđenju

394
0

Dobar dan – povikala je ulazeći u riječku sudnicu vidno raspoložena Behara Pijanović (47). Pozdravila je sve okupljene i sutkinju Iku Šarić. Potom su pročitali optužnicu kojom Pijanović terete da je, 22. kolovoza u stanu u Vodovodnoj ulici u Rijeci, smrvila 60 tableta Praxitena , pomiješala ih s jabukom, i dala susjedu Ratku Crljenici (81).
– Ne osjećam se krivom, rekla je Behara koja je ubojstvo priznala policiji. Rekla je da je ubili susjeda o kojemu se dobrovoljno brinula.
Pročitali su pismo koje je iz zatvora Behara poslala Eliu Crljenici, Ratkovom sinu. Njega i sestru optužuje da se nisu brinuli za roditelje, a ona je to radila iz humanost.
– Tebe i tvoju sestru sotonu može biti sram. Niste se brinuli o roditeljima. Ne vjeruješ da ti je otac tukao mamu. Ne, jer nikada nisi ni dolazio. Ja sam ti majku punu modrica vodila kod doktorice. A tvoja sestra sotona nije brinula o njoj. Ti i kuja se pravite budale, a znate da nikada nisam tražila novac. Mater ti je živjela s monstrumom. Počela sam se brinuti o tvome ocu kada sam ga usranog zatekla na balkonu u zgradi gdje živimo. Što sam trebala učiniti, okrenuti glavu? Poput tvoje sestre. Pored tebe i kuje mogao je crknut od gladi. Ja sam sve učinila humano, a to se ne plaća pederu jedan. Nebitno mi je što ćete ti i kuja reći pred Ikom Šarić. Dao Bog da ti perem dupe i da me moliš za smrt, napisala je Behara. Pročitan je i zapisnik iz zatvora o Beharinom ponašanju mimo pravila. Naime, u zatvoru se posvađala s Alenkom Lambert, osuđenom za teško ubojstvo na 32 godine zatvora. Na suđenju je u korist svoje supruge svjedočio i Božidar Pijanović (60).
– Moja je žena brinula o Ratku, prala ga, presvlačila, mijenjala mu pelene, hranila ga. Ponekad sam se tome protivio jer Ratku je trebala cjelodnevna briga. Njegova su djeca dolazila samo povremeno i donosila potrepštine. Behara nije dobivala nikakvu naknadu za brigu o Crljenici, ništa nije niti tražila. Brinula se i o Ratkovoj pokojnoj ženi Marici koju je Ratko tukao i mlatio, bio je izuzetno nasilan. Marica je znala bježati u naš stan. Ne vjerujem da je Behara htjela ubiti susjeda. To je bio nesretan slučaj, Vjerojatno mu je htjela pomoći, ublažiti bolove. Žao mi je što je jedan život na taj način izgubljen – kazao je Pijanović.
Na to je Behara dodala kako njen muž ne zna puno toga, te da je od njega dosta stvari i krila.
– Ja sam stalno bila kod Ratka, sve dok ga nisam otrovala – rekla je optuženica i veselo poslala mužu poljupce. Beharina djeca, Armando (25) i Mija (22) odbili su svjedočiti. Bili su veseli što vide majku. I oni su njoj slali poljupce i govorili da je vole. Kći pokojnog Crljenice Ida Krizman kazala je da nije molila Beharu da brine o ocu, te da se ona sama ponudila. Dala je Behari kutiju Praxitena i rekla da ih po potrebi da ocu kada ne može spavati. Htjela je, kaže, oca smjestiti u starački dom, no nije htio ići. Kada se dogodila tragedija, bila je s mužem na godišnjem odmoru. Sukoba između Behare i pokojnog oca nikada nije bilo.
– Ida laže. Jadna bila. Šugo jedna sram te bilo. Reći ću sve što mislim pa makar za to dobila 10 godina, rekla je sutkinji Behara. Tijekom cijele rasprave bila je dobro raspoložena, dobacivala je komentare, smijala se. Ponašala se bezbrižno i ravnodušno. (24sata)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here