Home Vijesti Trovačica Behara prijetila zatvorskoj cimerici Lambert

Trovačica Behara prijetila zatvorskoj cimerici Lambert

1694
0

»Trovačica sa Školjića« Behara Pijanović i u zatvoru sije strah. Zbog bojazni da bi mogla ponovno nekoga ubiti, ona je nedavno izolirana i prebačena u Zagreb, gdje je poslana na promatranje i to zbog sukoba s kolegicama u pritvoru kojim je prijetila smrću, saznajemo iz neslužbenih izvora. Ovo je najmanje drugi sukob poznate i čudne optuženice u riječkom pritvoru. Behara je optužena da je otrovala svog 81-godišnjeg susjeda Ratka Crljenicu.
    Prvi put je prijetila osuđenici nedavno osuđenoj na 30-godišnji zatvor. To je riješeno zatvorskim premještajima, ali očito time nije riješen cijeli problem. Behara je vrlo čudna osoba koja je u zatvoru završila, skoro bi se moglo reći, vlastitom voljom. Pitanje je bi li ikad bila otkrivena da se nije sama došla prijaviti i praktički tražiti zatvor, ali ispada da joj sad unutra baš i ne odgovara.
    Ekstremno je neobična ličnost u čiju je psihu teško prodrijeti, pa to ozbiljno komplicira cijeli slučaj, pa i njen boravak u zatvoru. Iako je očito da je ona ubojica susjeda, to je odmah nakon ubojstva priznala policiji, a potvrđuju to i dokazi, nejasno je zašto ga je ubila. Ona se prije toga zdušno brinula za nemoćnog starca iako to nitko od nje nije tražio niti joj je za to plaćao.
   
U zatvoru ne žele rizik
Tih naglih promjena raspoloženja, od ljubavi do smrtonosne mržnje, izgleda da se boje i u riječkom zatvoru pa su sve njene izjave i prijetnje ozbiljno shvaćene. Iako neki detalji govore da bi to mogle biti samo nekontrolirane riječi, od zatvorenica koje su prisiljene s njom dijeliti ćeliju pa do uprave zatvora, očito nitko ne želi riskirati i provjeravati na svojoj koži. Prvi incident u riječkom zatvoru se zbio kad se sukobila s Ankom Lambert (koja je zajedno sa sinom nedavno osuđena na 32-godišnji zatvor zbog grozne smrti njene snahe Tanje). Sukob s osuđenicom je izbio oko uvjeta u zatvorskoj sobi. Iako vrlo krhka i sitna Behara je napala Anku Lambert. Između ostalog znakovito je zaprijetila: »Sa mnom ćeš malo teže, ja ću tebe srediti, nisam ti ja snaha Tanja koju ste lako likvidirali«. Anka Lambert je poslije incidenta zatražila i dobila premještaj u drugu ćeliju. Vjerojatno se bojala da joj nešto ne završi u hrani ili da joj se štogod dogodi na spavanju.
    Raspitujući se o Beharinom posljednjem incidentu u zatvoru i iznenadnom prebacivanju iz riječkog pritvora u Zagreb saznali smo da je Behara ponovno došla u sukob s nekim zatvorenicama kojima je navodno prijetila smrću. S obzirom da se radi o vrlo čudnoj osobi u zatvoru očito nisu htjeli ništa riskirati i prebacili su je u Zagreb navodno i na psihijatrijsko promatranje, valjda da se razluči dokle je optužena spremna ići.
   
Behara ne želi psihijatru
I na suđenju je veliki raskorak između njenih riječi, logike i ponašanja. Po njenim riječima ispada da sve jako dobro razumije i shvaća, ali se potpuno suprotno ponaša, kao da ipak u dubini ne shvaća moguće posljedice i realan svijet. Mnogi koji već dugo prate sudske procese tvrde da već davno nisu vidjeli ništa slično. Na koncu i sutkinja Ika Šarić je nedavno odredila da se Beharu Pijanović psihički i psihološki vještači da bi se shvatila veza između onog što ta žena govori i radi i teških kaznenih djela koja su joj stavljena na teret. Optužena se jako uzrujala kad je to vještačenje predložio njen odvjetnik:
    – Mene ne treba vještačiti, ja sam svega svjesna. Svjesno sam otrovala Ratka, znala sam što radim, kao što znam i sada, trebam dobiti zasluženu kaznu i ne bojim se toga. Ne želim nikakvo psihijatrijsko vještačenje, ubrojiva sam i ne tražim manju kaznu, tvrdila je ljuteći se i na svog odvjetnika i rekla da vještačenje možda treba nekom drugom, ali njoj sigurno ne.
    Unatoč tomu što kod te osuđenice mnogo toga izgleda kao nekontrolirano razbacivanje riječima, očito je da s njom nije lagodno biti ni u zatvoru, pa ni onima kojima to nije prvi put. Sigurno u takvim razmišljanjima ima veliku ulogu i saznanje kako je skončao Beharin stari susjed kojem je dotad spašavala život. (novi list)

Previous articleRiječka scena dobila novu tragičnu heroinu
Next articleVlak pregazio ženu u Marčeljevoj Dragi

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here