Home Mozaik U Gorskom kotaru grom iz ‘vedra neba’ pogodio i usmrtio kravu Milku!

U Gorskom kotaru grom iz ‘vedra neba’ pogodio i usmrtio kravu Milku!

665
0
Photo by Pixabay: https://www.pexels.com/photo/agriculture-animal-cattle-close-up-458991/

Nesreća je zadesila jednu goransku obitelj iz Starog Laza. Naime, njihovu je kravu Milku doslovno pogodio grom uz vedra neba. Milki, koja se uskoro trebala oteliti, nije bilo spasa jer je udar bio toliko snažan da je odbacio i bika koji je pored nje bio na ispaši. On je, srećom, preživio – kaže se u prilogu RTL-a Danas.

Vlasnik stada David Hladika kaže da je dan bio vedar, ali da je u daljini vidio kako sijeva, a potom i čuo kako grmi. Ubrzo se prasak čuo posve blizu.

”Nemoguće, jednostavno iz vedra neba. Dobro da nije pogodio nekoga drugog”, kazao je vlasnik poginule krave.

A da ”grom iz vedra neba” nije samo narodna uzrečica, nego pravi prirodni fenomen, pojasnio je RTL-ov meteorolog Dorian Ribarić.

”Grom naravno nije udario doslovno iz vedrog neba nego je nastao u prilično udaljenom olujnom oblaku, takozvanom kolumonimbusnom koji se nalazio ili, bolje rečeno, sakrio iza horizonta pa se stekao dojam da je udario iz vedrog neba. Munje su inače električna pražnjenja u atmosferi koja se događaju unutar olujnih oblaka i između dva oblaka. Kada se to dogodi između oblaka i tla, govorimo o udaru groma”, objasnio je Ribarić.

Previous articleNa Mjesecu uočeni ostaci srušene letjelice i nitko nema pojma čija je!
Next articleBrak im je bio pakao do trenutka: Biljanina sestra otkrila šta je prethodilo zločinu u Trnjanu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here