Home Vijesti U Italiji luđak trovao mineralnu vodu, otrovao 30-tak ljudi!

U Italiji luđak trovao mineralnu vodu, otrovao 30-tak ljudi!

197
0
Photo by Davide Baraldi: https://www.pexels.com/photo/glass-bottles-on-shelf-1771809/

I dalje nema službene potvrde uznemirujućih informacija ili glasina koje se od jučer šire Rijekom i Hrvatskom, a prema kojima je došlo do novog slučaja trovanja mineralnom vodom. Za sada je službeno potvrđen tek jedan slučaj iz svibnja ove godine kada je gostu restorana spržen jednjak nakon konzumacije tekućine servirane u zatvorenoj boci.

Podsjetimo, nakon toga su se komentari na društvenim mrežama obrušili na restoran u kojem se incident dogodio. Sada je meta navodni proizvođač, velika multinacionalna kompanija čiji naziv ne možemo otkriti bez službene potvrde.

Koliko treba biti oprezan s takvim optužbama svjedoči slučaj iz Italije koji se dogodio prije 20 godina.

Panika je tada zahvatila cijelu zemlju nakon što su u dvadesetak gradova pronađene boce zatrovane mineralne vode. Policija je bezuspješno pokušavala otkriti osobu koja u plastične boce vode s iglom od injekcije ušpricava otrovne kiseline..

Prve boce zatrovane mineralne vode otkrivene su u samoposluživanjima između Mantovne i Verone. Potom je otkrivena zatrovana boca u jednoj milanskoj bolnici, koja je kupljena na automatu. Nakon dvadesetak dana po cijeloj Italiji otkriveni su pojedinačni slučajevi, zadnji je zabilježen u Panlermu na Siciliji.

Informacije o slučaju trovanja mineralnom vodom možete pratiti i na našem viber kanalu.

Kod svake pronađene zatrovane plastične boce mineralne vode postupak je bio isti. Nepoznate osobe injekcijom odmah ispod čepa bi probušile plastičnu bocu i u vodu uštrcale otrovne kisaline – varikinu, kaustičnu sodu, amonijak…

ukupno se otrovalo tridesetak osoba, među kojima je i dvoje male djece. Simptomi trovanja su bili peckanje i žarenje u grlu i želudcu, povraćanje, bolovi. Iako trovanje nije bilo smrtonosno, cijelu Italiju je tada zahvatila panika.

Imamo li sada u Hrvatskoj sličan slučaj, je li odgovorna tvrtka koja distribuira i puni boce ili imamo masovnu histeriju koja se temelji na širenju lažnih informacija, saznati će se uskoro.

Previous articleElla Dvornik o odgoju: Tata mi je govorio – drogiraj se, pij, samo nemoj pušiti
Next articleNavijači Dinama poludjeli nakon informacija s IO-a: Ovog nema nigdje!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here