Home Vijesti U kaosu na A1 zapela curica na respiratoru. Otac: To nisu navijači,...

U kaosu na A1 zapela curica na respiratoru. Otac: To nisu navijači, to su teroristi!

325
0

Danas oko 15 sati na odmorištu Jadova na autocesti A1 navijači Hajduka koji su putovali prema Osijeku izašli su iz svojih vozila maskirani kacigama i zaustavili promet. Policija je u blizini pronašla palice i metalne šipke.

Do nereda nije došlo, ali je promet zaustavljen, stvorila se kolona od desetak kilometara i ljudi su u koloni čekali više od sat vremena. Među njima je bila i obitelj 11-godišnje Jane koja boluje od spinalne mišićne atrofije zbog čega je spojena na respirator.

“Nitko nema to pravo, zaustaviti promet. Imam dijete na respiratoru. Stojimo sat vremena na autoputu, a ne znamo što se događa”, kazao je za Dnevnik.hr Janin otac Josip Petrić. “To nisu navijači, to su teroristi. 2022. je godina, ne ruše balvane, ali maskirani, palice… Ovo je strašno”, rekao je.

Obitelj je putovala s godišnjeg odmora u Omišu prema kući u Bratini kod Zagreba. “Nismo znali koliko će nam trajati baterije na aparatima. Nemaš izbora i sunce prži. Još na sve to u blizini gori šuma uz autoput”, opisao je situaciju Petrić.

Kada je na mjesto događaja stigla policija, Petrići su, kaže otac, pitali što se događa i tražili da ih preprate na vrh kolone. Jedan policajac na motoru upalio je rotaciju i otpratio obitelj na početak kolone.

“U tom trenu osjećate se potpuno nemoćno. Hvala Bogu što je naišao policajac na motoru, nismo ga stigli pitati za ime. Voljeli bismo ga kontaktirati da mu zahvalimo”, kazao je Janin otac.

Podsjetimo, policija je objavila da su oko 15 sati na odmorištu Jadova gostujući navijači Hajduka koji se kreću na relaciji Split-Osijek izašli iz svojih vozila maskirani kacigama i odjećom te zaustavili promet. “Mogući povod bio je sukob s navijačima Dinama koji putuju na utakmicu Šibenik-Dinamo u 18:30h na Šubićevac”, objavila je policija.

“Policija je poduzela mjere i radnje razdvajanja pravaca kretanja navijača: spriječen sukob navijača, bez postupanja policije, bez uporabe sredstava prisile, izdane naredbe uspostavljeno odvijanje prometa koji je bio u prekidu do 15:55 h, uz cestu pronađene palice”, dodali su iz policije. Na fotografijama koje je MUP priložio vide se i željezne šipke.

“Navijačke su skupine stavljene pod nadzor policije i krenuli su svatko svojim putem, a dalje će se utvrđivati zahtijeva li to neku sankciju, bilo prekršajnu ili kaznenu”, rekla je Hini glasnogovornica ličko-senjske policije Maja Brozičević.

Previous articleOsijek pobijedio Hajduk, VAR poništio izjednačenje Hajduka!
Next articleLokomotiva objavila drugačiju tablicu HNL-a: Rijeka i Gorica, gledate li i vi kao mi?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here