Home Vijesti U Palachu se napokon može svirati

U Palachu se napokon može svirati

953
0

Nakon silnih problema oko papirologije i uvijek spore birokracije što je zakočila novi početak kultnog riječkog kluba u Kružnoj ulici, »Palach« je napokon dobio »zeleno svjetlo« i realizacija dugo najavljivanog koncertnog programa i ostalih aktivnosti napokon može krenuti.
    – Ishodovali smo sve potrebne papire i dobili koncertnu dozvolu, kazao je Alen Mance, zakupnik atraktivnog prostora u Kružnoj koji je »muku mučio« s toliko željenim odobrenjem službenih organa.
    A da će u dobrom starom klubu otvorenom davne 1968. opet biti nastupa mladih, starih i novih bendova, potvrdio je i gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel.
    – Drago mi je da je ta posljednja prepreka konačno riješena. Novi zakupnik je dokazao svoju ozbiljnost poštivanjem zakonskih propisa i siguran sam da će se »Palach« vratiti na mjesto koje mu pripada, a to je mjesto kultnog riječkog kluba, kazao je Obersnel.
    Kada je riječ o samom programu, odnosno željno iščekivanim nastupima kako riječkih, tako tuzemnih i inozemnih bendova, na radost mnogobrojnih ljubitelja popularnog okupljališta Riječana, koncertna događanja započinju već sutra.
    U petak, 28. studenoga, u »Palachu« će zasvirati »Metallica tribute band«, grupa sastavljena od osoblja kluba među kojima će biti i Alen Mance, a sve kako bi na svoje oči i uši vidjeli i čuli kako radi nova aparatura i oprema.
    Dan nakon malo »žešće rokačine«, u subotu 29. studenog održat će se humanitarni koncert »Prekinimo film! Stop AIDS party« u organizaciji Udruge Terra i udruge studenata medicine Cromsic. Povodom obilježavanja Svjetskog dana borbe protiv AIDS-a na pozornici »Palacha« zasvirat će »En face« i »Vatra«. Uz dvostruki koncert riječkih i virovitičkih rokera, u galeriji kluba prikazivat će se edukativni filmovi i spotovi, a svi koji se u to vrijeme budu našli u prostorima kluba, od volontera će na dar dobiti edukativne materijale i prezervative.
    Koncert će započeti u 22 sata, a prihod od ulaznica čija je cijena simboličnih 10 kuna namijenjen je Udruzi za pomoć oboljelima od AIDS-a.

Previous articleJelena Dunato, koordinatorica Facebook prosvjeda u Rijeci: Ne podržavamo ni Sanadera ni Milanovića
Next articleGalerija Kružna – Izložba u poljubcu sunca

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here