Home Najnovije U Rijeci se okupilo 400-tinjak prosvjednika

U Rijeci se okupilo 400-tinjak prosvjednika

1218
7

Četiristotinjak riječkih prosvjednika u organizaciji Slobodarskog bloka Rijeka okupilo se večeras na mostu kod Konta, tvrdeći da su se na tome mjestu uvijek rađale revolucije. Kažu da su njihovi zahtjevi sažeti u parolama “Vlado odlazi” i “Vratite ukradeno”.

Antivladin, ali i antistranački mimohod nastavio se po Korzu uz parolu “Stranke su problem, a ne rješenje”. Pred zgradom gradske uprave zazivali su riječkoga gradonačelnika, a SDP-u poručili “Izdali ste radnike”, uz povike “Narod je gladan” i “Svi na ulice”.

Prije toga su pored japanske fontane minutom šutnje odali počast žrtvama u Japanu, te najavili da će na svakom prosvjedu odavati počast stradalnicima režima u Hrvatskoj – večeras radnicama Kamenskog. Prosvjed je završio ispred stranačkih prostorija HDZ-a, uz već uobičajene pozive na ostavku Vlade i poruku “HDZ lopovi”. (HRT)

Previous articlePopu Franji 3 mjeseca uvjetno zbog diskriminacije homoseksualaca
Next articlePrijateljski koncert za MC Buffala

7 COMMENTS

  1. Vidim da autor članka nije bio do kraja na prosvjedu, jer isti nije završio na jadranskom trgu nego se krenulo natrak na kont. Putem su prosvjednici spontano kod gradske knjižnice skrenuli na ulicu i blokirali promet sve do konta gdje su se prosvjednici održali govore.

  2. Vozači su bili oduševljeni i pozdravljali su i u znak podrške trubili prosvjednicima, bez i jedne negativne reakcije.
    Samo napomena da prosvjed ne organizira Slobodarski blok, već “koordinacija prosvjeda” sastavljena od većeg broja građana i predstavnika udruga i grupacija, a slobodarski blok je samo dio cijele priče…
    Hvala svima koji su sudjelovali i vidimo se u subotu u 16:00!

  3. Mislim da je jako smiješno posvećivati toliko medjiskog prostora malom broju prosvjednika koji već mjesec dana viču jedno te isto.

  4. U ovoj zemlji, nakon 45 godina komunizma i 20 godina hdz-kretenizma uz pomoć sdp-debilizma, treba dignuti spomenik svakoj osobi koja još ima želje iskazati svoje mišljenje javno…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here