Home Vijesti U taksiju vožnja kao u autobusu

U taksiju vožnja kao u autobusu

1377
0

Nije rijetkost da taksi dođe po vas iako se u automobilu već nalazi nekoliko putnika ili nakon što krenete, taj isti taksi na putu pokupi još putnika, s time da svakom od vas naplati puni iznos vožnje pa imate osjećaj da se vozite u autobusu, a ne u taksiju.Ima i bizarnih situacija kada vozač ne zna gdje se nalazi Drenova, inače jedno od većih riječkih naselja, a dobar broj taksista niti ne vozi relacije do pet kilometara koje su najjeftinije i na temelju kojih su i dobili koncesiju od Grada Rijeke. – Pozvao sam taksi Cammeo za vožnju od centra do Rastočina, međutim, umjesto na odredištu, taksi je stao na željezničkoj stanici uz obrazloženje kako mora pokupiti još jednog putnika. Čekanje se produžilo na 15 minuta, a kada sam upozorio vozača da to ne smije raditi, uputio me na svoju centralu. Nazvao sam ih, a oni su mi rekli da neću ja njima određivati kako će oni voziti – rekao je 28-godišnji Siniša J., jedan od mnogih koji nam se obratio u posljednje vrijeme nezadovoljan uslugom taksija u Rijeci. Najveći broj tih prigovora vezan je uz tvrtku Cammeo koji i ima najviše koncesija.

Podsjetimo, Cammeo je napravio pravu taksi revoluciju kada je za vožnju od pet kilometara ponudio cijenu od 13 kuna, što je izazvalo drastično smanjenje taksi usluga, pa su neki, da bi dobili koncesiju, tu istu vožnju spuštali do cijene od pet kuna.

Nedavno je zbog rasta cijene goriva gradsko Poglavarstvo dopustilo povećanje najjeftinije vožnje na 20 kuna. Gradonačelnik Vojko Obersnel zbog učestalih pritužbi prije nekoliko mjeseci pozvao građane da prijavljuju sve nepravilnosti Državnom inspektoratu, budući da gradska uprava nema instrumenata za inspekciju taksija. Jedino što Grad može jest raskinuti ugovor o koncesiji. – Cammeu smo uputili posljednju opomenu pred otkaz ugovora ukoliko tako nastave. Bili smo korektni prema njima kada smo uvažili povećanje cijena zbog većih troškova, pa bi bilo u redu da se oni korektno odnose prema uvjetima ugovora – rekao je Obersnel. Dodao je kako će već u rujnu gradska uprava krenuti u konačni obračun s onima koji se ne drže pravila.

Taxi vožnja

Kada sjedate u taksi, imajte na umu da je prema odredbama gradske Odluke o taksi prijevozu vozač dužan vožnju obaviti najkraćim mogućim putem, odnosno onim putem koji odredi putnik. Vozač može primiti više putnika koji idu u istom smjeru, ali samo uz suglasnost putnika i tu im uslugu smije naplatiti isključivo kao jednu vožnju.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here