Home Vijesti U utorak stiže žestoka hladna fronta uz snijeg do mora!

U utorak stiže žestoka hladna fronta uz snijeg do mora!

1234
0

Prošle noći preko našeg područja premjestila se hladna fronta, no kiše je bilo u malim količinama. Na novu frontu nećemo trebati dugo čekati, no ona nam umjesto toliko željene kiše donosi snijeg i Mraz, javlja Istramet.

U posljednjih 12-sati u Istri je palo malo kiše, uglavnom između 1 i 6 mm. Tek je nešto značajnije količine zabilježila naša postaja na Ćićariji podno Žbevnice gdje je palo 12 mm.

Na matuljskom području izmjereno je konkretnih 20-ak mm, a slične se količine bilježe i na riječkom području. Na kvarnerskim otocima palo je uglavnom oko 5 mm, slično kao i u Istri.

U Gorskom kotaru kiša je okrenula na snijeg, a u višim predjelima došlo je i do stvaranja tanjeg snježnog pokrivača. Prema izvješću DHMZ-a, u Begovom Razdolju jutros je izmjereno 3 cm snijega.

S ovom hladnom frontom završio je period iznadprosječno toplog vremena. Barem do sredine travnja prema svemu sudeći temperature zraka ostat će većinom ispod prosjeka za doba godine.

Tome će najviše doprinijeti iznimno snažna hladna fronta koja stiže u utorak. Prema trenutnim projekcijama prognostičkih modela donosi nam oštar pad temperature zraka i oborine. Snijega bi lokalno nakratko moglo biti čak i do mora, a stvaranje tanjeg snježnog pokrivača izgledno je u višim dijelovima središnje Istre.

U gorskim predjelima izgledan je obilan snijeg, lokalno uz 30 cm pokrivača, a snijega će prema svemu sudeći biti i u nizinama središnje Hrvatske.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here