Home Food & Travel Ubrana je najveća borovnica na svijetu: neće se jesti VIDEO

Ubrana je najveća borovnica na svijetu: neće se jesti VIDEO

320
0
pexels lukas 440122

Postoji potvrda iz Guinnessove knjige rekorda: tamnoplava je, veličine loptice za golf i 10 puta teža od prosječne borovnice. Sada je zamrznuta, ali “plan” je da se zapakuje u posebnu smolu i objesi na zid, kaže Australac Brad Hocking

Borovnica teška 20,4 grama uzgojena je u Novom Južnom Walesu u Australiji. To je najveća bobica na svijetu. Guinnessova knjiga rekorda dodala je bobicu na svoj popis rekorda. Dosadašnji rekord za borovnice oboren je za 4,2 grama. To je bobica sorte Eterna, koja može postati vrlo velika i tvrda.

Borovnica uzgojena u Australiji

Osim svoje impresivne težine, bobica je promjera gotovo četiri centimetra, prema Guinnessovoj web stranici. Ogromnu borovnicu uzgojio je Australac Brad Hocking. Tamnoplave je boje, veličine loptice za golf i teži 10 puta više od prosječne borovnice.

Ušla u Guinnessovu knjigu rekorda

Ubrana je 13. studenog, ali je tek sada službeno priznata od strane Guinnessove knjige rekorda kao najteža borovnica na svijetu. “Kad smo ju stavili na vagu, bio sam malo šokiran,” rekao je Brad Hocking, menadžer za borovnice u Costi, proizvođač voća i povrća u Corindiju.

Borovnica će biti obješena na zid

Ogromna borovnica je zamrznuta, ali je “plan” da se omota posebnom smolom i objesi na zid, rekao je Hocking. Sorta Eterna je vrsta borovnice stvorena u Costinom Varietal Improvement Programme (VIP), koji razvija jednu ili dvije nove sorte borovnice godišnje. Hocking je uvjeren da plod nije anomalija u sorti Eterna. Bilo je prisutno još oko 20 borovnica slične veličine u trenutku kada je bobica ubrana.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here