Home Vijesti VIDEO Učenici u Srbiji proslavili kraj školske godine nacionalističkom i huškačkom pjesmom...

VIDEO Učenici u Srbiji proslavili kraj školske godine nacionalističkom i huškačkom pjesmom iz ratnih vremena

136
0

Na završnoj priredbi učenika četvrtog razreda OŠ „Vasa Stajić“ iz Novog Sada, desetogodišnjoj djeci odsvirana je pjesma „Ne volim te Alija, zato što si balija“ koja je protiv bošnjačkog naroda. U videu koji je proslijeđen roditeljskoj Viber grupi djeca od deset godina pjevaju uz stihove veličanja ratnih zločina u BiH, slaveći topove “bestrzajci”, a sve to pod vodstvom učiteljice.

Kako javlja Nova.rs, to je bila završna priredba svih četvrtih razreda ove škole koju pohađa stotinjak djece. Na snimci iz svečane dvorane škole vidi se da učenici plešu uz taktove pjesme Baje Malog Knindže “Ne volim te Alija”

Na daljnjim stihovima, u kojima se navode gradovi u kojima su počinjeni monstruozni ratni zločini, sama učiteljica počinje plesati, vodeći u krug zaigrane desetogodišnjake. Djeca su se radovala uz stihove slaveći zločine nad hiljadama Prijedorčana koji su ubijeni, nestali ili završili u logorima, podsjećajući se na “pobjedu” u sravnjenom Kozarcu. Pjesma dalje uključuje toponime vezane uz doslovno sva mjesta na kojima su počinjeni najteži ratni zločini u BiH, ubijeni deseci tisuća ljudi, a stotine tisuća protjerani u akcijama etničkog čišćenja za koje su pred Haagom izrečene stotine godina zatvora. Tribunal i sudovi u regiji, organizatori i izvršitelji. Sretna je okolnost što, sudeći prema snimci, većina učenika nije znala riječi spomenute pjesme, niti su, očito, bila svjesni o čemu ona govori. Ravnateljica škole Zorica Đurić, koja je za cijeli događaj doznala s našeg portala, kazala je da je riječ o nepredviđenom incidentu te da nitko od prisutnih učitelja nikada nije čuo kontroverzne stihove, a kamoli puštao djeci. Na nastupu su sudjelovala djeca iz četiri razreda i dogovoreno je da svaki razred ima pravo na tri pjesme.Pjesme su birali i svirali učenici i većina je bila u potpunosti primjerena njihovom uzrastu.Nažalost ova pjesma je objavljena bez ičijeg pristanka , ali od buke koju su učenici pravili niko od nastavnika nije mogao čuti riječi”, kaže direktorica za Nova.rs, napominjući da niko iz osoblja OŠ “Vasa Stajić” ne podržava govor mržnje prema bilo kome .

“Riječ je o učiteljima s višedesetljetnim iskustvom u obrazovanju, mnogi od njih su pred mirovinom i nitko od njih nikada nije čuo za Baju Malog Knindža, a kamoli puštati ovakve sadržaje našim učenicima”, rekao je ravnatelj koji je odmah okupio sve kolektiv i istražio o čemu se radi.

“Nažalost, ne možemo utjecati na to što djeca slušaju kod kuće i što sviraju njihovi roditelji. To je zapravo samo jedan neugodan događaj, ali apsolutno mogu jamčiti cijelom školskom osoblju da ništa slično ne bi radili”, kaže Zorica Đurić.

Slučaj je komentirao dugogodišnji zastupnik u srpskom parlamentu:

Previous articleUkrajinski vojnici: Rusi imaju puno više ljudi i oružja od nas (VIDEO)
Next articleKarin Kuljanić pobjednica prve večeri MIK-a

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here