Home Najnovije Učenicu poprskala plinom i zapalila

Učenicu poprskala plinom i zapalila

317
6

Odmor između dvaju nastavnih sati u Medicinskoj školi Rijeka zamalo je završio tragično za sedamnaestogodišnju učenicu kojoj je kolegica iz razreda zapalila kosu i to dok je nesretna učenica razgovarala s nastavnikom. Taj je trenutak njena vršnjakinja iskoristila da joj priđe s leđa, razbaruši kosu, pospe ju plinom iz upaljača i zapali, a tragedija je spriječena zahvaljujući brzoj reakciji nastavnika i učenika. Uz pretrpljeni strah i iznimno traumatično iskustvo, za nesretnu je sedamnaestogodišnjakinju incident završio šišanjem, dok će se o sudbini njezine kolegice raspravljati početkom narednog tjedna. Prema najavama ravnatelja škole Radovana Šoljage, najvjerojatnije će biti kažnjena izricanjem najstrože pedagoške mjere, odnosno udaljavanjem iz škole, piše Novi list.

– Početkom narednog tjedna održat će se sastanak komisije koja se sastoji od predstavnika roditelja, učenika, psihologa, razrednika te zamjenika razrednika, a njihov je zadatak odlučiti na koji način kazniti učenicu. Komisiji će biti predložena mjera privremenog udaljavanja iz škole s mogućnošću polaganja ispita. To znači da će učenica biti udaljena iz škole do kraja ove školske godine. U školi smo odmah reagirali na incident i poduzeli sve što je u našoj moći. Pozvali smo roditelje obaju učenica, održali roditeljski sastanak tog razreda, kao i Nastavničko vijeće, a u sve je bio uključen i psiholog škole. Želimo jasno poručiti da ne toleriramo takva ponašanja te da cijelu situaciju shvaćamo vrlo ozbiljno. Učenicu koja je to učinila moramo upozoriti da se radi o neprimjerenom ponašanju, međutim istovremeno kao škola želimo stati izaobaju učenica, jer cilj je da učenica neprimjerenog ponašanja završi obrazovanje, ali i shvati u čemu je pogriješila, navodi ravnatelj.

Dodajući kako učenica uopće nije svjesna kakvu je tragediju mogao izazvati njezin čin, već se radi o tipičnoj tinejdžerskoj nepromišljenosti, Šoljaga kaže da je škola i ranije imala iskustva s učenicima neprimjerenog ponašanja te se mjera privremenog isključenja pokazala dobrim potezom nakon kojeg su se takvi učenici bez problema uklopili u nastavak školovanja.

Što je sedamnaestogodišnjakinju koja se školuje za zanimanje čija je bit pomoć drugim ljudima nagnalo na paljenje kose njenoj vršnjakinji, prema riječima majke nesretne djevojke, nije poznato ni samoj žrtvi.

– Koliko mi je poznato razloga za to nije bilo. Moja kćer i ta učenica uopće se ne druže, a nisu bile ni u konfliktu. Navodno je prvo bila ideja da joj se žvakaća guma zalijepi na tjeme, a onda je došlo do ideje da joj se kosa zapali. Ne znam što bi se dogodilo da mi kćer nije imala kožnu jaknu koja je spriječila da joj se zapali i odjeća. Ono što moram istaknuti je da je škola iznimno korektno postupila i da su svi nastavnici odmah reagirali te da je škola poduzela sve što je mogla, zaključuje majka nesretne srednjoškolke. (novi list)

6 COMMENTS

  1. Na kraju neće bit ništa… Odnosno, psiholog će reći “ajmo joj dati još jednu šansu jer svako ima pravo na to” i zalagat će se da ne dobije uopće bilo kakvu kaznu. I onda se čudimo kako imamo huligane

  2. ma znas sta, ja bi je izbacio iz skole i nikad joj vise nebi dao pravo na obrazovanje, cak ni da zavrsi tecaj, ma nista nista. da ima samo osnovnu skolu jer ovo sto se danas radi po skolama u moje vrijeme nije bilo!!! ili si bio s nekim ok, ili s nekim nisi razgovarao. tu i tamo koja tuca i kraj price! ovo je kriminal

  3. I što postigneš s time što joj uništiš život zbog toga? Svakako krajnje nepromišljeno i neozbiljno, ali opet ništa toliko strašno da joj se uništi život… Ima i puno puno gorih zločina koji prolaze nekažnjeno….

  4. Ta treba je u kurcu sta je napravila. Depresivna, asocijalna, darkerica, u svom svijetu ha,ha skinuo sam je sigurno….

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here