Vijesti

Udruga za razvoj visokoga školstva „Universitas“ obilježila deset godina rada

Udruga za razvoj visokoga školstva „Universitas“ obilježila deset godina rada

Udruga za razvoj visokoga školstva Universitas jučer je u Rektoratu Sveučilišta u Rijeci prigodnom svečanošću obilježila svojih 10 godina rada i djelovanja. Udruga za razvoj visokoga školstva Universitas osnovana je 1. lipnja 2000. godine u Rijeci. Osnivanje Udruge potaknula je manja skupina nastavnika s Filozofskog fakulteta u Rijeci, s ciljem okupljanja svih zainteresiranih za visoko obrazovanje, bez obzira na to kojem području znanosti i fakultetu pripadaju. Od osnivanja, članovi Udruge rade na uspostavljanju međunarodnih veza pa je Udruga primljena u članstvo International Consortium for Educational Development (ICED) kao jedina udruga iz Hrvatske.

Prvi dio svečanosti obilježen je prigodnim govorima i pozdravima u kojima su se prisutnima obratili predsjednica Upravnog odbora Udruge prof. dr. sc. Jasna Krstović kao domaćin svečanosti, potom počasni član i nekadašnji rektor Sveučilišta u Rijeci akademik Daniel Rukavina te u ime Sveučilišta u Rijeci rektor prof. dr. sc. Pero Lučin.

U drugom dijelu svečanosti predstavljana je monografija Udruge pod nazivom Universitas: prvih 10 godina, koja je u rujnu ove godine izašla iz tiska, a koja je ujedno uručena i kao poklon svima koji su bili na svečanosti. Monografiju su predstavile predsjednica Udruge prof. dr. sc. Jasminka Ledić i članica Izvršnog odbora mr. sc. Bojana Ćulum.

U trećem dijelu svečanosti održano je predavanje uvaženog gosta i prijatelja Udruge profesora emeritusa Lewisa Eltona pod nazivom “They do the things that they ought not to do and do not do the things that they ought to do”. Važno za naglasiti jest kako je profesor Elton od samog početka uključen u djelatnosti Udruge. Upravo je profesor Elton prije 10 godina na svečanosti osnivanja Udruge održao inauguralno predavanje. Moderatorica ovoga predavanja bila je članica Izvršnog odbora doc. dr. sc. Vesna Kovač

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vijesti

More in Vijesti

Autobus pun putnika izgorio na autocesti Rijeka – Zagreb!

spApril 19, 2019

Grad podijelio četiri tisuće porcija srdelica

spApril 19, 2019

Na današnji dan: Orao vraćen na gradsku uru!

spApril 19, 2019

Sud ukinuo pritvor bivšoj upravi Uljanika

spApril 18, 2019

Zbog proljetnih školskih praznika Autotrolej dodatno prorijedio vozni red!

spApril 17, 2019

Milin otac: Ne pada nam napamet novac prepustiti politici, odreknite se bijednih 5 lipa!

spApril 17, 2019

Danko Končar tužio portal Rijeka Danas, tvrdi da se zbog nas morao opravdavati državnom vrhu!

spApril 17, 2019

Autobus zdrobio ‘toyotu’!

spApril 16, 2019

Rekorder tjedna napuhao 2,43 promila

spApril 16, 2019

Copyright © 2017 Rijeka danas.