Home Biznis Ukida se viša stopa kriznog poreza

Ukida se viša stopa kriznog poreza

925
0

Oko 310 tisuća radnika i 34 tisuće umirovljenika, koji su bili obuhvaćeni višom stopom kriznog poreza, dobit će plaće i mirovine za listopad, koje se isplaćuju u studenom, više za najmanje 240 kuna, a u Ministarstvu financija procjenjuju da će prosječno povećanje biti oko 380 kuna. S početkom studenoga ukida se viša stopa kriznog poreza od četiri posto, pa će oko 344.500 zaposlenika i umirovljenika s plaćama ili mirovinama iznad 6.000 kuna u studenome dobiti veće plaće i mirovine.

Niža stopa kriznog poreza od dva posto na plaće i mirovine od 3.000 do 6.000 kuna ukinuta je 1. srpnja ove godine, a s početkom studenog ukida se i viša stopa od četiri posto.

Porez po višoj stopi od četiri posto zadržat će se još do kraja ove godine za primitke od samostalne djelatnosti veće od 6.000 kuna. Naime, kako je dva mjeseca kasnije uveden poseban porez na primitke od samostalne djelatnosti i ostale primitke, tim će poreznim obveznicima dva mjeseca kasnije, odnosno s početkom siječnja iduće godine, biti ukinuta i viša stopa kriznog poreza od četiri posto

Previous articleKlape na Zametu
Next articlePreminuo Josip Eugen Šeta

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here