Home Vijesti Ukinuta presuda Filipu Zavadlavu

Ukinuta presuda Filipu Zavadlavu

1416
0

VISOKI kazneni sud ukinuo je presudu Filipu Zavadlavu koji je u siječnju 2020. hicima iz kalašnjikova usred Splita ubio trojicu mladića. Zavadlav je bio nepravomoćno osuđen na 40 godina zatvora, a prošli tjedan raspravljalo se o žalbama podnijetima na presudu, piše Telegram.

Ključan argument obrane bilo je manjkavo psihijatrijsko vještačenje Zavadlava. Naime, iako je vještakinja tvrdila da nije bio ubrojiv kada je pucao u Marina Bobana (24), Juricu Torlaka (38) i Marina Ožića Paića (25), nije mu suđeno kao neubrojivoj osobi.

Na samom Visokom kaznenom sudu nisu za Telegram mogli potvrditi iz kojih je točno razloga presuda Zavadlavu ukinuta, no iz činjenice da je donijeto rješenje kojim mu se produljuje istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, a ne više kao obavezni zbog dužine kazne, zaključuje se da je doista naloženo ponovno suđenje.

Nazvali smo Zavadlavovog odvjetnika Branka Šerića koji nam je dao kratku izjavu.

“Čekam sadržaj rješenja o ukinuću presude. Svi smo uložili žalbu – i ja i Filip i Državno odvjetništvo. Ključno će biti utvrđivanje Filipovog duševnog stanja u trenutku kada je učinio to što je učinio. Ako se ustanovi da nije bio ubrojiv, onda ne pričamo o kazni, nego o mjeri”, rekao je Šerić za Index.

Previous articleMilanović na radnom ručku samita Brdo Brioni: U Srebrenici nije bio genocid
Next article‘Teški gubici’ za Ukrajinu, ‘podvizi’ ruskih vojnika i ‘lažne vijesti’ iz Kijeva. Ovako ruska državna TV izvještava o ukrajinskoj protuofenzivi

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here