Home Vijesti Ukrajina: Imamo dovoljno snage i opreme osloboditi cijeli Severodonjeck! (VIDEO)

Ukrajina: Imamo dovoljno snage i opreme osloboditi cijeli Severodonjeck! (VIDEO)

120
0

Ukrajinski dužnosnici javljaju o teškim borbama u Severodonjecku, strateški važnom gradu na istoku Ukrajine. Situacija se, kako kažu, mijenja iz sata u sat.

Oleksandr Strijuk, gradonačelnik Severodonjecka, rekao je da Ukrajina ima dovoljno snage i opreme da oslobodi cijeli grad. “Na ulicama se vode žestoke borbe”, rekao je.

Strijuk dodaje kako Rusi imaju značajnu prednost u ljudstvu. “Neprestano napadaju grad. Bacaju sve više i više ljudi u borbu što, naravno, komplicira situaciju”, dodao je.

“Sravnjuju Severodonjeck sa zemljom jer ga ne mogu brzo osvojiti. Potpuno uništavaju grad. Nemoguće je išta reći o očuvanju infrastrukture jer je ona bila gotovo uništena i prije akutne faze napada na grad. I plinske i vodovodne instalacije trebat će kompletno izgraditi iznova”, dodao je.

Autocesta sa zapada koja služi kao opskrbna ruta ukrajinskim snagama je pod sve jačim napadima ruske artiljerije, a ruske snage su joj sve bliže. “Autocesta je i dalje pod kontrolom naših snaga, ali opasno je voziti po njoj jer je u dometu neprijateljske artiljerije”, rekao je gradonačelnik

Glavni stožer ukrajinske vojske tvrdi da Ukrajinci neumorno odbijaju ruske pokušaje da preuzmu kontrolu nad autocestom.

Previous articleOralno ga je zadovoljavala usred vožnje i skoro mu odgrizla ponos kada su se sudarili s drugim vozilom! (VIDEO)
Next articleBudimir promašio zicera, Hrvatska i Francuska bez golova u prvom poluvremenu!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here