Home Biznis Uljanik Plovidba znatno smanjila dobit

Uljanik Plovidba znatno smanjila dobit

1131
0

Tvrtka Uljanik Plovidba u prvih devet mjeseci ove godine zabilježila je pad neto dobiti od 75,62 posto, vidljivo je iz financijskog izvješća objavljenog na Zagrebačkoj burzi.

Neto dobit se promatranom razdoblju smanjila na 62,19 milijuna kuna, dok je u istom razdoblju godinu ranije iznosila 255,16 milijuna kuna. U komentaru Uprave navodi se kako je neto dobit ostvarena u nižem iznosu u usporedbi s istim razdobljem 2007. godine kada su ostvareni značajni prihodi od prodaje brodova. Ukupni prihodi Uljanik Plovidbe u devet su mjeseci iznosili 196,29 milijuna kuna i manji su od prošlogodišnjih za 50,36 posto. Prihodi od prodaje u zemlji iznosili su 438.000 kuna, dok su prihodi od prodaje u inozemstvu ostvareni u iznosu od 159,40 milijuna kuna što je povećanje za 5 milijuna kuna u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

U komentaru Uprave se naglašava da je na iznos prihoda iz redovog poslovanja koji su iskazani u kunskoj protuvrijednosti, negativno utjecao tečaj dolara koji je niži od onoga u istom razdoblju protekle godine. Također se navodi da su prihodi iz poslovanja ostvareni u skladu s planiranim vrijednostima, financijski prihodi ukupno su manji zbog više iskazanih pozitivnih tečajnih razlika ali manjeg iznosa transfera dobiti u tekućem razdoblju dok su ukupni prihodi manji zbog neostvarenih prihoda od prodaje brodova. Ukupni su rashodi izosili 134,09 milijuna kuna što je smanjenje za 3,99 posto u odnosu na isto razdoblje godinu ranije.

(poslovni dnevnik)

Previous articleZbog ubojstva supruge Lambertu 30 godina, a njegovoj majci 32
Next articleObnova pročelja Paviljona 1 na Glavnoj gradskoj tržnici

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here