Home Sport Umjesto na Grobniku, Formula 1 pod Lovćenom?

Umjesto na Grobniku, Formula 1 pod Lovćenom?

1392
1

Svetozar Marović potpredsjednik crnogorske vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS), najavio je u razgovoru za srpske Večernje novosti, kako bi Crna Gora za nekoliko godina mogla organizirati utrke Formule 1.

Marović je svoju tvrdnju potkrijepio izjavom kako su počeli pregovori s Bernie Ecclestonom jednim od vodećih ljudi Formule 1, ali i s Walterom Wolfom. Naime, ovaj poslovni čovjek osim po prijateljstvu s Ecclestonom, za Formulu 1 veže i činjenica što je svojedobno imao vlastitu momčad u tom natjecanju.

Nakon glisera, automobili

Podsjetimo, ideja koja je svojedobno tinjala da bi se utrke Formule 1 mogle održavati u Hrvatskoj odnosno na Grobniku, ugašena je prije nekoliko godina, kada se od tebe zamisli i definitivno odustalo. No, čini se kako su Crnogorci odlučniji u nakani da dovedu Formulu 1 ispod Lovćena.

“Već imamo Formulu 1 na moru, a riječ je natjecanju glisera “Klase 1″. U sljedećih pet godina mislimo dovesti i Formulu 1 na kopnu”, ističe Marović u razgovoru, dodajući kako je Ecclestone česti gost Budve u posljednje vrijeme što je dodatni razlog za uspjeh plana o “Velikoj nagradi Crne Gore”. Navodno je Crna Gora u tu svrhu spremna sagraditi “pistu” na širem području Podgorice, a predviđanja su kako bi mogla stajati između 120 i 150 milijuna dolara.

Ostavite svaku nadu vi koji pratite Formulu 1

“Mađari za četiri dana ludnice oko ‘Hungaroringa’ zgrnu skoro milijardu dolara. Upravo zbog toga za organizacijom trke već godinama pate Indijci, Rusi, pa i Bugari. Kako sada stvari stoje, Crna Gora ih je – pretekla”, navodi se u razgovoru s drugim čovjekom vladajuće stranke u toj zemlji.

Svakako treba naglasiti kako je Hrvatska svojedobno izgubila svaku nadu u organizaciji utrke Formule 1, upravo zbog toga što Ecclestone nije imao dovoljnu potporu političke vlasti u Hrvatskoj, koja nije bila spremna dati jednu takvu veliku organizaciju strancu, pa makar on bio “hrvatski zet”.

Turizam glavni adut

Naime, njegova supruga Slavica Ecclestone, rođena je Riječanka, no ni ta činjenica nije bila dovoljna da Hrvatska dobije svoju “Veliku nagradu”. Stoga ostaje pitanje hoće li to uspjeti “maloj” Crnoj Gori gdje Ecclestone već u startu ima, ono što u Hrvatskoj nikada nije imao, bezrezervnu podrška vladajuće stranke. (Index)

Previous articleProglašeni pobjednici 6. Liburnija film festivala
Next articleMicrosoft patentirao PgUp i PgDn

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here