Home Vijesti Umro je Bruno Petrali

Umro je Bruno Petrali

185
0

Najstariji aktivni hrvatski pjevač Bruno Petrali preminuo je u Rijeci u 98. godini života. Vijest o njegovoj smrti na Facebooku je objavio njegov prijatelj i kolega Marinko Biškić, koji je bio i jedan od “krivaca” što je Petrali lani, kada mu je bilo 96 godina, s grupom Sarah & The Romans snimio obradu pjesme “Bambina” Nene Belana.

Bio je spiker na Radio Rijeci, nogometaš, sportski novinar, glumac i direktor kazališta. Najbolji recept za skidanje viška kilograma sa trbuha. Prvi rezultati već kroz 7 dana. Naručite još danas – Počeo sam kao spiker na Radio Rijeci još 1946. godine. Studirao sam u Milanu i završio tečaj za spikera, tako da sam već imao praksu. Riječka radijska postaja tek se otvorila i javio sam se za spikera, sve u nadi da ću kod njih moći i zapjevati – prisjećao se lani pjevač, koji je 1947. prenosio i prvi prijenos nogometne utakmice na Radio Rijeci. Igrali su Kvarner i Hajduk, a on je prvo poluvrijeme prenosio na talijanskom, a drugo na hrvatskom jeziku. Petrali je vrlo brzo počeo pjevati na kvarnerskim terasama, a bio je jedinstven po tome što je izvodio najnoviji repertoar talijanskih hitova sa Sanrema te radio i prepjeve tih hitova na hrvatski jezik.

Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/showbiz/u-98-godini-preminuo-najstariji-hrvatski-pjevac-posljednju-pjesmu-snimio-je-lani-1644646 – www.vecernji.hr

Previous articleVIDEO: Ovo je vojnik koji je na Badnjak pretukao Djeda Mraza
Next articleMarca: Modrić propušta prvu utakmicu Reala u nastavku sezone

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here