Home Sport Uoči utakmice Hrvatska-Engleska: Sukob Armade i Boysa

Uoči utakmice Hrvatska-Engleska: Sukob Armade i Boysa

460
1
Nismo se baš pokazali kao gostoljubivi domaćini. I dok u Londonu u prošlim kvalifikacijama hrvatski navijači nisu imali problema, neke pristalice Gordog Albiona bile su napadnute od naših huligana dan prije utakmice i uoči same. Na kraju je policija priopćila podatak kako su morali pritvoriti 63 osobe, od toga 58 domaćih navijača, četiri engleska te jednog njemačkog državljanina.

Većina njih je dovedena u policijsku stanicu uglavnom zbog narušavanja javnog reda i mira i zbog alkoholiziranosti. Naravno, opet se dio naših navijača nije proslavio, jer su se potukli međusobno. Tako je policija posebno izdvojila narušavanje javnog reda i mira u većem obimu koje se dogodilo oko 19.15 sati na području Centra, na Dolcu, gdje je došlo do fizičkog sukoba između dvije navijačke skupine, odnosno veća skupina pripadnika tzv. Armade napala je pripadnike Bad blue boysa.

Tom prilikom teško je ozlijeđen maloljetnik, hrvatski državljanin (1991.), dok su lakše ozlijeđeni hrvatski državljani (1990. i 1989.). Vezano za ovaj sukob, u službene prostorije policije dovedena su 22 navijača i nad njima se vrši obrada. Druga postupanja policije su u tijeku. (Tportal)

 

1 COMMENT

  1. Ala daj, “pripadnika tzv. Armade”; je da u posljednje vrijeme rade masu monada, ali zac njih na “tzv.” a Boyse ne?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here