Home Mozaik Urban Underground: Jake riječke snage

Urban Underground: Jake riječke snage

973
0

Urban Underground naziv je novog koncertnog serijala u Stereo Dvorani kojeg organizira dnk* udruga. Cilj je da jednom mjesečno Stereo postane sjedište urbane glazbene kulture, te da se publici ponudi uistinu kvalitetno glazbeno događanje, ali na onaj alternativni, riječki način. U organizaciju serijala u samim njegovim začetcima uključio se SVID Radio kao suorganizator. 98.4 Mhz je od svojih samih početaka 1995. godine, bila frekvencija kojom se u riječki eter odašiljao urbani i alternativni zvuk. Prvom polovicom ovog serijala SVID Radio slavi 14. godina svog postojanja. U mainstreamu koji većina uvijek slijedi, često nije bilo mjesta za alter priče, ali one su lako dolazile na Svidove top ljestvice i lako se probijale do publike koja je znala da ono što ne može drugdje, može čuti na 98.4 MHz. Visoki postoci slušanosti potvrdili su tezu da Riječanke i Riječani uistinu žive za alternativnu i urbanu mjuzu.

plakatDNK01_promo

Serijal će započeti sa “jakim riječkim snagama”: u petak, 25. 9. zasvirati će Diskurz, Morso, One Piece Puzzle i Mandrili. Trenutno najjača riječka rock imena nove generacije zamjenit će zvučnike radija i ekrane TVa, gdje ih u posljednje vrijeme možete dosta čuti i vidjeti, sa pojačalima, bubnjevima i ostalom opremom pozornice Sterea, gdje će pružiti ono što najbolje znaju: odličnu live svirku. Krenimo redom.

Diskurz je najveće punk otkriće ovih prostora i dokaz da punk jednostavno ne može umrijeti ni da hoće, kaže jedna kritika, dok druga govori da je Diskurz novo ime domaćeg undergrounda. U oba slučaja nisu pogriješili. Bend je nastao 2006. godine, a u samo dvije godine prošli su put od demo benda do ugovora s velikom izdavačkom kućom. Glazbu koju sviraju karakteriziraju kao punk-rock, a imaju zahtjevnu zadaću otvaranja večeri, koju će vjerujemo uspješno obaviti.
www.myspace.com/diskurzrijeka

Ističu se svojim pop melodijama i odličnom ritam sekcijom. Rock za 21. stoljeće – to je ukratko Morso. Zaraze svojim zvukom na prvo slušanje, a ukoliko već niste, vrijeme je da se zarazite i vi.
www.myspace.com/morsoband

One Piece Puzzle je po mnogima trenutno riječki najprovokativniji bend. Četvorka sa Srdoča, ili točnije tri tipa i jedna djevojka deru, rokaju i guze glazbenom scenom, a sa spotom čije je ime vrlo slično upravo spomenutim glagolima osvojili su vrhove hrvatskih top ljestvica. Uz njihov na svakom koncertu neponovljivi audio-vizualni doživljaj, ne sumnjamo da će ova industro-pop atrakcija u vama probuditi seljaka-veseljaka.
www.myspace.com/onepiecepuzzleband

Ljubljenje i valjanje na planinama Tibeta, tako bi mogao izgledati nastup Mandrila na prvom Urban Undergroundu. Bez puno priče možemo samo nabrojati pridjeve koji krase ovaj bend: zreli, urbani, kvalitetni, alternativni… mogli bi tako još dvije stranice. Mandrili su bend koji mnogi nazivaju osvježenjem na hrvatskoj rock sceni, imaju iza sebe jedanaest godina rada i tri albuma. U Stereu promovirat će svoj novi single “Padam”, posvećen aktualnoj situaciji u društvu, a šuška se i da će odsvirati pokoju novu stvar.
www.myspace.com/mandrillgroove.

Cijena ulaznice 49.99 kn, pretprodaja Dallas Music Shop u Rijeci
Vrata Stereo Dvorane se otvaraju u 22 sata, koncert počinje u 22:45 h

Previous articleMrtvo žensko tijelo pronađeno u riječkom zaljevu
Next articleUprava 3. maja pozvala radnike da se vrate na posao

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here