Home Vijesti USKOK upao u Direkciju za poslovne prostore Grada Rijeke!

USKOK upao u Direkciju za poslovne prostore Grada Rijeke!

1098
7

Nakon današnje burne licitacije za poslovne prostore Grada Rijeke na adresama Korzo 8a i Korzo 7 (prostor bivše Magme), na kojem je došlo i do incidentnih situacija između poduzetnika koji su protestirali zbog navodnog namještanja licitacije i komisije koja je provodila natječaj, doznajemo da je u zgradu na Titovom trgu upao USKOK i provjerava dokumentaciju. Na današnjoj licitaciji za najam gradskog prostora na adresi Korzo 8a prostor je po početnoj cijeni izlicitirala tvrtka Modi o kojoj smo pisali u tekstu.

Na licitaciji za prostor bivše Magme nije bilo ponuđača, ali jest povišenih tonova prisutnih poduzetnika. Obje licitacije su izazvale nezapamćen interes medija zbog poziva političke stranke Liste za Rijeku na javno praćenje natječaja zbog sumnji u namještanje.

Nakon što je isključen iz licitacije za prostor na Korzu 8a zbog spora s gradom, vlasnik tvrtke Dunatov je optužio gradonačelnika za kriminal, a gradske službe za maltertiranje poduzetnika koji je na ime najamnine gradu platio 2,4 milijuna kuna.
– Istovremeno gradske dužnike pretvarate u počasne građane. Nema više Željke Marković pa je sada jasno čiji potpis stoji na dokumentima, vikao je Dunatov misleći na Obersnela. U pokušaju ometanja izvođenja licitacije Dunatov je aktivirao i brodsku sirenu koju je donio sa sobom.

Iako je komisija tada prisutne zamolila da napuste dvoranu kako bi se mogli očitovati na brojne prigovore to je od većine okupljenih u dvorani odbijeno uz ironične opaske tipa one da se nalaze u najtransparentijem gradu u Hrvatskoj pa imaju pravo sve čuti. Komisija se tada povukla na kat, ali nakon povratka nije uvažila prigovore te se za prostor na adresi Korzo 8a natjecao samo jedan ponuđač i dobio ga po početnoj cijeni. U odnosu na iznos koji je Grad dobivao od prijašnejg najmoprimca (VIP), gradski proračun će godišnje na tom prostoru gubiti milijun kuna godišnje. (rd)

7 COMMENTS

 1. mislis rec da cu ja kao porezni obveznik morat platit da bi neko zakupio gradski prostor i zaradjivao lovu? hmm

 2. Ništa od ovoga, dok su na državnoj razini bili u oporbi nisu im mogli ništa a sada apsolutno ništa. Nažalost

 3. Sve je prema zakonu koji su oni smislili.Samo gdje je moral?
  Ono što je Tuđman napravio u Hrvatskoj sa 200 bogatih obitelji,to je ovaj naš napravio u Rijeci sa 5 obitelji.
  Sve je transparentno,sve idealno,nema privilegiranih.
  A gume se ogromni novci,tj.ne gube se nego prelijevaju u privatne đepove pa se kasnije raspoređuju prema zaslugama.
  Sve to kontrolira jedan čovjek,ali tko nam je kriv,mi smo ga birali(barem većina).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here