Home Sport Vaha: Igrači nisu znali himnu. Zabranio sam im izlaske, pušenje, PlayStation…

Vaha: Igrači nisu znali himnu. Zabranio sam im izlaske, pušenje, PlayStation…

79
0

Vahid Halilhodžić objavio je popis igrača Maroka za prijateljsku utakmicu protiv SAD-a te kvalifikacijske dvoboje za plasman na Afrički kup nacija protiv Južne Afrike i Liberije. Podsjetimo, posljednjih mjeseci govori se kako bi bosanskohercegovački stručnjak mogao otići s klupe Maroka, s kojim se plasirao na Svjetsko prvenstvo u Kataru, jer je u sukobu s igračima pa i vodstvom saveza.

Na popisu i dalje nema Hakima Ziyecha, zvijezde Chelseaja, dok je Halilhodžić vratio Noussaira Mazraouija i Aminea Harita. Među imenima nije se našao ni napadač Ferencvaroša Ryan Mmaee. Prema izborniku, Mmaee se nije javio posljednja dva mjeseca. “Zvao sam ga, ali nije odgovarao. Možda se javi prije SP-a”, rekao je Halilhodžić, poručivši kako nikoga nije potpuno otpisao, ali napominje da želi igrače koji će dati 101 posto i pokazati poštovanje prema nacionalnom dresu.

“Četiri reprezentacije odveo sam na SP. Stvarno ne razumijem kritike. Zašto se sve to priča o meni? Možda zato što sam ružan? Ono što je mene i moju obitelj najviše povrijedilo je skandalozna laž da sam uvrijedio Marokance”, izjavio je bivši trener zagrebačkog Dinama na konferenciji za medije koja je trajala gotovo sat vremena.

Umirovljenog marokanskog nogometaša i bivšeg pomoćnika Mustaphu Hadjija optužio je za igranje dvostruke uloge u reprezentaciji. “Razočarao me. Njegovo ponašanje bilo je neprihvatljivo, ali to je moja greška. Ja sam ga izabrao”, nastavio je.

“Kada sam došao, atmosfera u momčadi Maroka nije bila dobra. Sada postoji kult reprezentacije. Nismo imali nijedan problem u 40 dana Afričkog kupa nacija. Moja povezanost s Marokom traje već 25 godina. Uvijek ću se ovdje dobro osjećati”, poručio je.

“Stigavši u reprezentaciju, rekao sam igračima: ‘Zar vas nije sram što ne znati himnu vlastite zemlje?’ Mnogi su je zatim naučili. Također, zabranio sam izlaske, pušenje šiše, igranje PlayStationa cijelu noć… Radije ću tako raditi nego dopuštati da oni čine što žele.

Govorim da je reprezentacija svetinja. Nekima je samo Vahid Halilhodžić problem”, rekao je. “Dobio sam velik broj poziva menadžera. Tražili su da njihovi igrači budu pozvani u reprezentaciju. Međutim, sa mnom to tako ne ide”, naglasio je.

Previous articleVučić: Hrvatska će nam zabraniti da uđemo u EU isto kao i Švedskoj da uđe u NATO
Next articleČlan Kazališnog vijeća Bojan Šober: HNK Ivan Zajc taoc strahovlade, osvetoljubivosti i diktatorskog načina upravljanja Marina Blaževića!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here